ADMITERE MEDICINA 2020, număr record de candidaţi la UMF Carol Davila. GRILE şi REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2020

Admitere Medicină 2020. Condiții speciale pentru examenul de admitere la Medicină de duminică, 26 iulie. Acesta a început la ora 9 și se desfășoară în mai multe locații din zona Romexpo. RomaniaTV.net vă prezintă grilele şi rezultatele imediat ce sunt anunţate. 

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 07:05

ADMITERE MEDICINA 2020, ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2020. În acest an, admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea loc în condiții speciale.

Peste 3.300 de candidaţi susţin duminică examenul de admitere la Universitate de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. La Facultatea de Medicină, sunt 2.246 de concurenţi pe 660 de locuri. Examenul are loc la Romexpo, în condiții speciale, în contextul pandemiei de COVID-19.

UPDATE anunt despre contestaţii:

FACULTATEA DE MEDICINĂ:

În urma analizării contestațiilor privind conținutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri, vă informăm că acestea au fost nejustificate (respinse).COMISIA CENTRALĂ PE FACULTATE

 

FACULTATEA DE MEDICINĂ DENTARĂ:

În urma analizării contestațiilor privind conținutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri, vă informăm că acestea au fost nejustificate (respinse).

COMISIA CENTRALĂ PE FACULTATE

Grile Concurs Admitere 2020

Facultatea de Medicină:

Facultatea de Medicină Dentară:

Facultatea de Farmacie:

Facultatea de Moașe și Asistență Medicală:

Specializarea Asistență Medicală Generală
Specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare / Specializarea Tehnică Dentară

Examenul are loc de la ora 9.00, în mai multe spații din Centrul Expozițional Romexpo, în condiții speciale: purtarea obligatorie a măștii de protecție, măsurarea tempetarurii la intrarea în sală, prezentarea unei declarații pe proprie răspundere cu privire la starea de sănătate.

INFORMAȚII CANDIDAȚI

  • Accesul candidaţilor în săli se va face începând cu ora 7:00, pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului (pentru cetatenii UE inscrisi la concurs) valabil precum şi a legitimaţiei de concurs tip, descărcată din aplicația de înscriere
  • La intrarea în locaţiile de concurs este obligatorie purtarea măștii de protecție
  • La intrarea în locaţiile de concurs va fi măsurată temperatura corporală (care nu trebuie să depășească 37,3°C)
  • La intrarea în locaţiile de concurs, candidații trebuie să prezinte Declarația pe proprie răspundere cu privire la starea de sănătate (descarcă declarația)
  • Candidații sunt obligați să respecte circuitele stabilite din locațiile de concurs, în care vor fi îndrumați
  • Însoțitorii candidaților nu au acces în locațiile de concurs

„Alegerea Centrului Expozițional Romexpo pentru desfășurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opțiune, spațiile de aici, de peste 10.000 de metri pătrați, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul, cea de a doua variantă a locației, pe care am analizat-o, Arena Națională putând să genereze un disconfort termic concurenților, temperaturile acestui sfârșit de lună anunțânu-se extrem de ridicate chiar și pentru ore matinale. Totodată, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați”, a precizat rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga, citat într-un comunicat de presă.

ADMITERE MEDICINA 2020, ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2020. Număr record de candidați

Pentru concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali. Aceştia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

Reprezentanții UMF spun că este un număr record de candidați. Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri. Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

ADMITERE MEDICINĂ 2020. Examenul de la UMF „Carol Davila” are loc la Romexpo 

„Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic și cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, spune rectorul.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie, (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM, pe segmentul Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

Liste repartizare candidați înscriși și locații

Candidați Facultatea de Medicină

Lista candidaților înscriși: click aici pentru descărcare listă candidați

  • Locație CENTRUL EXPOZIȚIONAL ROMEXPO – Pavilion B1 și B2 – acces poarta A și B
    Adresă: Bdul. Mărăști 65-67, Sector 1, București

     


Candidați Facultatea de Medicină Dentară

Lista candidaților înscriși: click aici pentru descărcare listă candidați

  • Locație CENTRUL EXPOZIȚIONAL ROMEXPO – Pavilion B1 – acces poarta A și B
    Adresă: Bdul. Mărăști 65-67, Sector 1, București

     


Candidați Facultatea de Moașe și Asistență Medicală

Lista candidaților înscriși – specializarea Asistenţă Medicală Generală: click aici pentru descărcare listă candidați

Lista candidaților înscriși – specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare: click aici pentru descărcare listă candidați

Lista candidaților înscriși – specializarea Tehnică dentară: click aici pentru descărcare listă candidați

  • Locație CENTRUL EXPOZIȚIONAL ROMEXPO – Pavilion C1 și C2 – poarta C (acces din Bdul Expoziției)

    Adresă: Bdul. Mărăști 65-67, Sector 1, București

     


Candidați Institutul Medico – Militar

Lista candidaților înscriși – Medicină: click aici pentru descărcare listă candidați

Lista candidaților înscriși – Medicină Dentară: click aici pentru descărcare listă candidați

Lista candidaților înscriși – Farmacie: click aici pentru descărcare listă candidați

  • Locație CENTRUL EXPOZIȚIONAL ROMEXPO – Pavilion B3 – acces poarta A și B
    Adresă: Bdul. Mărăști 65-67, Sector 1, București

     


Candidați Facultatea de Farmacie

Lista candidaților înscriși: click aici pentru descărcare listă candidați

  • Locație Facultatea de Medicină – Sala Sport; – Amfiteatrul ”George Emil Palade”
    Adresă: Bdul. Eroii Sanitari nr. 8, Sector 5, București

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020–2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

CONCURS DE ADMITERE – SESIUNEA IULIE 2020

 

INSTRUCȚIUNI PRIVIND MODUL DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI DE ADMITERE

 

 

Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, conform listei de prezență, cu excepţia perechilor soţ-soţie, fraţi-surori, care au obligaţia să semnaleze responsabilului de sală aceste situaţii, pentru a putea fi aşezaţi separat. Candidaţii aflaţi în sală vor declara, sub semnătură, situaţiile menţionate mai sus. În caz contrar, vor fi sancţionați în sensul anulării lucrării şi eliminării din concurs. Fiecare candidat se aşează pe locul indicat prin legitimaţia de concurs lipită pe bancă şi care are acelaşi număr ca şi cel de pe legitimaţia de concurs tip primită la înscriere.

Candidaţii ocupă numai locurile indicate de organizatori şi nu au voie să le schimbe între ei. În cazul în care locul desemnat inițial nu este corespunzător candidatul poate fii mutat pe un loc disponibil dar numai la indicația responsabilului de sală. Candidaţii sunt aşezaţi în sală în aşa fel încât să se respecte distanțarea fizică de 1,5 m între candidaţi. Cartea de identitate sau pașaportul rămân pe bancă până la terminarea concursului de admitere.

În sală nu este permis accesul cu aparatură electronică sau alte dispozitive electronice de comunicare. Materialele documentare vor fi depozitate până la finalul concursului într-un loc al sălii unde candidații nu au acces, loc stabilit de către responsabilii de sală. În același loc vor fi depozitate și telefoanele mobile închise pe toată durata probei de concurs.

 

  1. 1.      Fiecare candidat are obligaţia de a verifica chestionarul de concurs, pentru a se identifica eventualele greşeli de tipărire, caz în care chestionarul va fi înlocuit.

 

În cazul schimbarii formularului personalizat candidații completează chestionarul de concurs la următoarele rubrici:

 

Proba opțională pentru Facultatea de Medicină

  • · Chimie
  • · Fizică

 

Sesiunea de examen

  • · Iulie 2020

 

Datele de identificare se completează cu majuscule

  • · Numele candidatului
  • · Prenumele candidatului
  • · Prenumele tatălui

 

 

 

Numărul caietului de concurs (caiet cu întrebări)

  • Se trece numărul caietului de concurs (caietul cu întrebări) pe chestionarul de concurs completând atât cifra de pe acesta cât și cercul corespunzător cifrei; numărul caietului de concurs  este inscripționat pe prima pagină a acestuia.

 

  • Candidații poartă întrega responsabilitate a notării

corecte a numărului caietului cu întrebări pe chestionarul de concurs.

Numărul de concurs (de pe legitimație)

  • Se trece numărul de concurs (de pe legitimație) pe

chestionarul de concurs, atât cu cifre cât și completând

cercurile corespunzătoare fiecărei cifre din număr. Numărul

de concurs este trecut pe legitimația de concurs lipită pe

bancă sau pe cea primită de candidat la înscriere.

 

3.   Anterior orei de începere a concursului de admitere, supraveghetorii distribuie caietele cu întrebări pentru concurs pe cele 4 variante (4 variante biologie chimie si 4 variante biologie fizică).

 Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicurilor cu caietele cu întrebări anterior orei de începere a concursului de admitere nu mai au acces în sala de concurs, pierzând astfel dreptul de a susține proba scrisă.

 

4.    În timpul probei scrise, candidaţilor nu le este permis să consulte niciun fel de material, să discute cu alţi candidaţi, să copieze; se interzice, de asemenea, folosirea de către candidaţi a minicalculatoarelor proprii, a telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive electronice de comunicare. Cei surprinşi asupra faptului sunt eliminaţi din concurs.

 

5.  Orice fraudă sau tentativă de fraudă dovedită, care contravine disciplinei sau eticii concursului, se soldează cu excluderea imediată a candidatului din concursul de admitere.

 

6.     Chestionarele de concurs trebuie completate corect, fără ştersături după următoarele reguli:

  1. a.  Pentru completare se foloseşte, în mod obligatoriu, pix negru;
  2. b.  Pentru marcarea răspunsurilor corectese completează integral căsuţele respective, iar căsuţele corespunzătoare răspunsurilor greşite se lasă necompletate;
  3. c.  Nu se admit chestionare de concurs cu ştersături sau corecturicare pot produce interpretări eronate din partea sistemului electronic.

 

7.   Candidaţii care fac greşeli sau ştersături ce pot fi considerate semne distinctive pe chestionarul de concurs îşi pot transcrie chestionarul, fără a depăşi însă timpul destinat acestei probe. În aceste condiții, chestionarul inițial este anulat pe loc de către responsabilul de sală, sub semnătură; chestionarele de concurs anulate sunt predate comisiei, conținutul lor nefiind luat în considerare.  Un candidat nu poate schimba chestionarul de concurs decât o singură dată. Schimbarea chestionarului de concurs nu este permisă în ultimile 30 de minute ale probei scrise.

ATENȚIE! Candidaţii să ia în calcul timpul necesar completării unui nou chestionar de concurs, care poate fi, uneori, de 15-20 minute, pentru a nu risca expirarea timpului pentru proba de concurs, înaintea finalizării completării noului chestionar de concurs.

 

8.    Pentru ciornăse pot utiliza numai coli de hârtie cu ştampila de concurs care sunt primite de la supraveghetori.

 

 9.   După debutul probei scrise, fiecare candidat are obligaţia să-și verifice caietul cu întrebări, fiind înlocuite caietele cu greşeli de tipar. Candidaţii poartă întreaga responsabilitate a notării corecte a numărului caietului cu întrebări pentru concurs pe chestionarul de concurs (de răspunsuri).

 

10.     Din momentul începerii probei scrise, candidații care au întârziat nu mai pot fi admiși în sălile de concurs și niciun candidat nu poate părăsi definitiv sala decât după minimum 30 de minute şi numai după ce a predat caietul cu întrebări, chestionarul de concurs  şi a semnat în tabelul de predare al acestuia. După părăsirea sălii, niciunui candidat nu îi este permisă revenirea (pe perioada desfăşurării probei) pentru niciun motiv, cu excepţia situaţiei în care un candidat are necesităţi fiziologice, caz în care este însoţit de 2 supraveghetori şi poate lipsi din sală maximum 10 minute. Timpul absenţei din sală nu prelungeşte durata probei scrise pentru candidatul respectiv.

 

11.     La sfârşitul probei scrise când responsabilii de sală anunță că „proba s-a încheiat” nimeni nu mai părăsește sala, toți candidaţii predau chestionarul de concurs și rămân pe locurile lor pe toată durata corectării lucrărilor/chestionarelor de concurs.

 

12.      Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după        

finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului (dupa ce a semnat  în tabelul de predare al chestionarului de concurs) şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe catalogul de punctaj alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. În urma rescanării, punctajele comunicate în sală pot suferi modificări.

 

13.      Candidatul semnează alături de operator/corector pe verso chestionarului de concurs (”semnătură candidat”, respectiv „semnătură operator/corector”).

 

14.     Dacă un candidat solicită părăsirea sălii de concurs înaintea epuizării timpului aferent probei, depune sub semnătură chestionarul de concurs și caietul cu întrebări, semnează în tabelul de predare al chestionarului de concurs și părăsește sala; corectura lucrării sale se face în prezența ultimilor doi candidați.