ADMITERE POLITEHNICĂ 2020. Concurenţă mare la Automatică şi Electronică

ADMITERE POLITEHNICĂ 2020. Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) a stabilit detaliile pentru concursul de admitere la programele de studii universitare de licență, 2020. RomaniaTV.net vă prezintă paşii care trebuie urmaţi pentru admitere.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 10:13
ADMITERE POLITEHNICĂ 2020. Concurenţă mare la Automatică şi Electronică

Majoritatea facultăţilor din ţară organizează admiterea de anul acesta în mediul online, prin concurs de dosare. Facultăţile de medicină păstrează concursul clasic pentru proba scrisă cu respectarea regulilor de distanţare.

Universitatea Politehnica din Bucureşti (3) organizează concurs de dosare în trei sesiuni

Admiterea la programele de studii universitare de licenţă din Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) se face printr-un concurs de dosare bazat pe trei probe şi desfăşurat în trei sesiuni, fiecare din acestea conţinând trei faze, prin intermediul platformei online https://admitere.pub.ro.

Sesiunea I (1 iunie-15 iulie), la care participă toate cele 15 facultăţi din cadrul UPB, cuprinde admiterea anticipată, pe baza rezultatelor şcolare obţinute înaintea susţinerii examenului de Bacalaureat. Pentru validare şi înmatriculare promovarea examenului de Bacalaureat până la data prevăzută pentru înmatriculare este o condiţie necesară.

Sesiunea II (5-29 iulie), la care participă toate facultăţile din UPB cu toate domeniile şi cu toate locurile disponibile din portofoliu, presupune evaluarea şi ierarhizarea canditaţilor exclusiv pe baza rezultatelor obţinute la Examenul naţional de Bacalaureat.

Sesiunea III (august-septembrie) se organizează pentru facultăţi/domenii cu locuri vacante după sesiunea II.

ADMITERE ASE 2020. Cu ce medii se intră la facultăţile vânate de elevi 

Universitatea de Vest din Timişoara (4) ţine cont doar de rezultatele la examenul de Bacalaureat

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) desfăşoară admiterea online pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăţi componente, folosind platforma admitere.uvt.ro. Procesul de admitere ţine cont doar de rezultatele la examenul de Bacalaureat.

Pre-înscrierea candidaţilor a fost deschisă din 12 mai, iar sesiunea de vară a admiterii online pentru toate programele de studii are loc în intervalul 6-31 iulie. Sesiunea a doua se desfăşoară între 7 şi 20 septembrie 2020. Fiecare facultate a UVT are metodologia proprie pentru organizarea şi desfăşurarea procesului de admitere la studiile universitare, încadrându-se în perioadele stabilite de calendarul general, potrivit https://admitere.uvt.ro/.

INFORMAȚII GENERALE DESPRE ADMITERE

Regulament privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în ciclul de studii universitare de licență.

În anul 2020 admiterea în UPB se face printr-un concurs de dosare.

Concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online https://admitere.pub.ro.

Facultățile din cadrul Universității POLITEHNICA din București la care se organizează concurs de admitere sunt:

Facultatea de Inginerie Electrică (IE)

Facultatea de Energetică (Energetică)

Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Automatică)

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI)

Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (IMM)

Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică (IIR)

Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice (ISB)

Facultatea de Transporturi (Trans)

Facultatea de Inginerie Aerospaţială (IA)

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM)

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (CASM)

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS)

Facultatea de Ştiinţe Aplicate (FSA)

Facultatea de Inginerie Medicală (IM)

Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (FAIMA)

Distribuția numărului total de locuri pe facultăți și domenii de studii – aici

Concursul de admitere este adresat candidaților care îndeplinesc prevederile din Capitolele I și II din Regulament.

Structura și calendarul de desfășurare sunt descrise în Capitolul III din Regulament și reprezentate grafic mai jos.

În 2020 Concursul de admitere se desfășoară pe parcursul a trei sesiuni, fiecare în parte cu trei faze distincte.

Sesiunea I – Admitere anticipată (cu fazele Înscriere, Pre-admitere, Validare pre-admiși și înmatriculare admiși anticipat)

Sesiunea II – Admitere (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)

Sesiunea III – Admitere-completare (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)

Ordinea în care sunt prezentate procedurile de admitere la programele de studii universitare corespunde clasamentului universităţilor din România (primele 10 poziţii) din Raportul asupra Metarankingului Universitar-2019, realizat pe baza prezenţei instituţiilor de învăţământ superior în nouă clasificări internaţionale, conform Asociaţiei Ad Astra (https://ad-astra.ro/).

Universitatea Babeş-Bolyai (poziţia 1) propune două specializări noi

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a decis ca admiterea din acest an să fie organizată exclusiv online, condiţiile specifice fiind stabilite la nivelul fiecărei facultăţi.

Admiterea în anul universitar 2020-2021 vine cu noutăţi în ceea ce priveşte specializările oferite, UBB propunând două specializări noi la nivel licenţă, la Facultatea de Studii Europene – Specializarea Diplomaţie în afaceri, respectiv la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – Specializarea Studii de conflict.

UBB a desfăşurat şi un proces de preînscrieri online demarat la 1 martie 2020. Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 şi 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB, detaliile specifice fiind publicate la adresa http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Universitatea din Bucureşti (2) păstrează admiterea pe bază de examen la Facultatea de Drept

Majoritatea facultăţilor Universităţii din Bucureşti oferă viitorilor studenţi un proces online de preînscriere, înscriere şi admitere, a informat instituţia.

Astfel, pentru studiile universitare de licenţă se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile celor 19 facultăţi ale UB şi aprobate în Senatul Universităţii:

– pe baza mediei/ a notelor de la Bacalaureat în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, al Facultăţii de Chimie, al Facultăţii de Fizică, Facultăţii de Geologie şi Geofizică, Facultăţii de Litere, Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (Neogreacă, Maghiară, Italiană, Portugheză, Rusă, Limbile Slave (Croată, Sârbă, Slovacă), Rromani, Filologie Clasică, Limbi Moderne Aplicate, Studii Iudaice), precum şi al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei;

– pe baza mediei de la Bacalaureat şi a unui eseu motivaţional (facultăţile de Biologie, Filosofie, Geografie, Istorie, Sociologie şi Asistenţă Socială, Ştiinţe Politice);

– pe baza unei formule mixte în cazul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (Traducere şi Interpretare, Engleză, Germană, Neerlandeză, Franceză, Spaniolă, Arabă, Chineză, Japoneză, Turcă şi Studii Americane), al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, al Facultăţii de Matematică şi Informatică, al Facultăţii de Teologie Baptistă, precum şi al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică;

– interviu motivaţional în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;

– examen în cazul Facultăţii de Drept.

Sesiunea de admitere din iulie 2020 se desfăşoară în perioada 1-30 iulie, data limită de afişare a rezultatelor fiind 30 iulie, potrivit http://admitere.unibuc.ro/.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (5) a eliminat toate probele scrise

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a anunţat că la admiterea din acest an la cele 15 facultăţi din cadrul instituţiei au fost eliminate toate probele scrise.

Spre exemplu, pentru admiterea la studii de licenţă, Facultatea de Drept a renunţat la testul scris, acesta fiind înlocuit de media anilor de studii din liceu. Candidaţii care vor opta pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport nu vor mai susţine probă sportivă şi vor fi admişi pe baza unei medii în care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75%. Şi Facultatea de Informatică a renunţat la testul scris, urmând să facă admiterea de baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporţie de 75%. De asemenea, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă, precum şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunţat la probele specifice, admiterea realizându-se doar pe baza rezultatelor obţinute la examenul de Bacalaureat – se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES.

Calendarul de admitere a inclus şi o etapă de preînscriere care a început la 7 aprilie 2020. În etapa următoare înscrierile se desfăşoară în perioada 13-18 iulie. Sesiunea din septembrie organizată doar pentru locurile rămase disponibile se desfăşoară în perioada 7-9 septembrie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti (5) organizează concurs de admitere pentru toate facultăţile

La Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti înscrierea candidaţilor şi depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere sesiunea iulie 2020 se face exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere- www.adm.umfcd.ro.

Examenul de admitere este programat pe 26 iulie, conform site-ului https://admiteremedicina.ro/

Pentru confirmarea locului, candidaţii declaraţi admişi au obligaţia de a depune la secretariatele facultăţilor documentele în original în vederea înmatriculării, după un calendar ce va fi anunţat, arată o notă la metodologia de admitere publicată pe site-ul instituţiei https://umfcd.ro/.

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca (5) închiriază spaţii pentru desfăşurarea examenului

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca organizează examenele de admitere în varianta clasică în perioada 25-26 iulie, dar în spaţii mai mari, pentru a putea să asigure distanţa prevăzută de normele legale.

Examenul de admitere pentru cele trei facultăţi din cadrul universităţii, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, se va desfăşura atât în amfiteatrele universităţii, cât şi în alte spaţii care vor fi închiriate pentru acest scop, anunţă un comunicat de presă