Admitere Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași 2022. Nu se mai ţine cont de media de la Bacalaureat

Se schimbă modul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Începând de anul acesta, nu se va mai ţine cont de media obţinută la examenul de bacalureat. Admiterea se va realiza doar prin examen.

06 ian. 2022, 13:56
Admitere Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași 2022. Nu se mai ţine cont de media de la Bacalaureat

Admitere Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași 2022. Rectorul Universităţii anunţă că, începând de anul acesta, nu se mai ţine cont de media obţinută la examenul de bacalaureat în calcului mediei finale de la concursul de admitere.

Admitere Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași 2022. Anunţ important pentru viitorii studenţi

Din acest an. admiterea la Medicină şi Farmacie Iaşi se va realiza doar prin examen. Viitorii studenţi vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva un test grilă. Până acum, media obţinută la examenul de bacalaureat reprezenta 10 la sută în calculul mediei finale de admitere.

„Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților”, a declarat Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, potrivit edupedu. 

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, noi clarificări cu privire la bursele elevilor din 2022. Condiţiile de acordare

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se va face exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere.

Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse online (scanate), în secțiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere.

Concursul de admitere 2022 se organizează de către UMF Iași pe domenii de licență, la următoarele specializări:

A. Programe de studiu din domeniul Sănătate (reglementate sectorial și general):

Medicină (durata studiilor 6 ani)
Medicină Dentară (durata studiilor 6 ani)
Farmacie (durata studiilor 5 ani)
Asistență Medicală Generală (durata studiilor 4 ani),
Nutriție și Dietetică (durata studiilor 3 ani)
Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare (durata studiilor 3 ani)
Tehnică dentară (durata studiilor 3 ani)
Asistență de profilaxie stomatologică (durata studiilor 3 ani)
Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic (durata studiilor 3 ani)
Audiologie și protezare auditivă (durata studiilor 3 ani)

B. Domeniul Științe inginerești aplicate:

program de studiu Bioinginerie – 240 credite (durata studiilor 4 ani)

Examenele pe care le vor susține candidații în 2022. În funcţie de programul de studiu, disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară:

– Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică (la alegere)

Pentru programul de studiu Farmacie:

– Chimie organică (obligatoriu) și Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.

Pentru programele de studiu: Asistență Medicală Generală, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică, Asistență de Profilaxie Stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică.

Pentru programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Pentru programul de studiu Audiologie şi protezare auditivă: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Pentru programul de studiu Bioinginerie: la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Citeşte şi Elevii și profesorii nu mai pot veni la școală cu măști textile. Raed Arafat: „Măștile vor fi doar medicale, chirurgicale”