Admnistraţia Prezidenţială: Europa este pentru a doua oara supusă doliului

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a exprimat în numele în numele Administrației Prezidențiale, sincere condoleanțe familiilor îndoliate, autorităților germane și poporului german pentru victimele nevinovate, morți și răniți, din Piața de Crăciun din Berlin.

20 dec. 2016, 07:43
Admnistraţia Prezidenţială: Europa este pentru a doua oara supusă doliului

„Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat. Europa este din păcate astăzi pentru a doua oara supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victima ambasadorul Federației Ruse în Turcia.

Asasinarea unui diplomat, care prin definiția profesiei trebuie sa fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menținere a păcii și securității internaționale prin mijloace exclusiv pașnice, prin opoziție cu orice act de violență, este un act revoltător. România este alături de familia îndoliată și de autoritățile ruse”, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Un camion a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin. 12 morţi şi 50 de răniţi. Statul Islamic a revendicat atentatul