Un camion a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin. 12 morţi şi 50 de răniţi. Statul Islamic a revendicat atentatul

Un camion a intrat în mulţimea adunată într-o piaţă de Crăciun, din Berlin. Poliţia a confirmat iniţial moartea a cel puţin a nouă persoane şi rănirea a aproximativ 50. Statul Islamic a revendicat atentatul. Ulterior autorităţile au anunţat că numărul morţilor a crescut la 12.

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 19:29

UPDATE: Poliția a indicat într-un mesaj pe Twitter că anchetează „probabilul atentat terorist” survenit luni seara. Camionul a intrat „intenționat” în mulțimea de la târgul de Crăciun, făcând cel puțin 12 morți și zeci de răniți, anunțase anterior poliția berlineză. În cursul nopții, ministrul german de interne Thomas de Maiziere declarase deja că „multe motive” sugerează că ar fi vorba de un atentat. Ancheta a fost încredințată Parchetului federal, care are în competență cazurile de terorism.

UPDATE:  Un oficial german susţine că autorităţile iau în considerare atât scenariul unui atac premeditat, cât şi al unui accident la târgul Breitscheidplatz

Update: O formaţiune jihadistă, Forţele de Mobilizare Populară, afiliată Statului Islamic, a revendicat atentatul, într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit CNN.

UPDATE: Reprezentanții firmei poloneze de transport căreia îi aparține camionul care a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin au pierdut legătura cu șoferul luni în jurul orei 14:00 GMT, transmite agenția France Presse.

Update: Camionul era înmatriculat în Polonia, iar şoferul ar fi încercat să fugă de la locul dezastrului, dar a fost prins şi reţinut de poliţişti. Un alt bărbat care se afla împreună cu şoferul în camion a decedat.

Update: Potrivit DPA, cel mai probabil este vorba despre un atentat care reaminteşte de o acţiune teroristă similară – tragedia de la Nisa – când un camion de îngheţată a făcut carnagiu pe Promenadă, călcând cu roţile lui peste oameni. Acum, în Berlin, scenariul pare să fie identic cu cel din Franţa, de la Nisa. Târgul se afla într-o zonă turistică foarte frecventată, mai ales cu ocazia unor astfel de sărbători, când vine multă lume. 

Update: Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 50 ar fi fost rănite.

Update : Camionul care a pătruns în piaţă circula cu o viteză de aproximativ 65 km pe oră. Bărbatul ar fi reuşit  fi fugit de la locul accidentului.

Update: Poliţia a confirmat deocamdată moartea unei persoane. Se presupune că în mulţime se aflau oameni de toate vârstele, inclusiv copii.

Un camion a pătruns în mulţimea aflată într-o piaţă de Crăciun. Este un număr neprecizat de victime, iar circumstanţele eventualului atac nu se cunosc deocamdată.

Un martor ocular a distribuit pe reţelele de socializare imagini de la locul poresupusului atac, menţionând faptul că „oamenii au fost striviţi” de camion, în timp ce alte surse media informau că mai multe porsoane s-au culcat la pământ.

Publicaţia Berlin Morgen scrie că Poliţia a confirmat incidentul din Breitscheidplatz, Berlin- Charlottenburg.

Continuăm cu amănunte.