Adolescent de 14 ani, erou pentru o femeie atacată de un tâlhar în Baia Mare. Peter tocmai ieşise de la Evaluarea Naţională. „Am sărit imediat și m-am înfipt în el”

O femeie tâlhărită de un individ a fost salvată de un adolescent de doar 14 ani în Baia Mare. Băiatul se afla la o terasă, după examenul de matematică de la Evaluarea Naţională, când l-a oprit pe hoţ pentru a nu fugi cu geanta. Poliția a sosit imediat la fața locului și l-a încătușat pe suspect.

17 iun. 2022, 13:41
Adolescent de 14 ani, erou pentru o femeie atacată de un tâlhar în Baia Mare. Peter tocmai ieşise de la Evaluarea Naţională. „Am sărit imediat și m-am înfipt în el”

Peter, un adolescent de 14 ani, a susţinut joi proba la matematică de la Evaluarea Naţională. După examen, a mers cu prietenii să bea un suc la o terasă din centrul oraşului Baia Mare. Nu a stat o secundă pe gânduri atunci când a sărit în ajutorul unei femei care era în pericol de a fi jefuită.

„Stăteam și mâncam un sandwich pe bancă. În acel moment, domnul a sărit la doamna și a început să tragă de geantă. Am sărit imediat și m-am înfipt în el și l-am întrebat ce face? De ce îi trage de geantă. Nu s-a oprit. Iar în momentul în care doamna a căzut, alți doi tineri au sărit în ajutorul meu și al doamnei. Apoi încă doi bărbați. Am condus-o pe doamna în restaurant să se calmeze. I-au dat acolo angajații de la McDonalds apă să bea. Era foarte șocantă, săraca. Apoi am ieșit să îmi iau telefonul de pe bancă. Atunci bărbatul a încercat să intre în restaurant, după femeie. Acolo a fost imobilizat din nou și a venit poliția și l-au arestat.

Pur și simplu am acționat, nu m-am gândit. Am avut curaj”, a povestit Peter, conform Vasiledale.ro.

Citeşte şi: Franţa a rămas fără gaz rusesc. Livrările au fost sistate la mai puţin de o zi după vizita lui Macron la Kiev

Adolescent de 14 ani, erou pentru o femeie atacată de un tâlhar în Baia Mare. Reacţia Poliţiei

„O femeie în vârstă de 41 de ani a sesizat azi poliția, despre faptul că, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla în centrul orașului, la intersecția dintre Bulevardele Unirii și București, un bărbat a urmărit-o și a încercat să-i smulgă poșeta.

Întrucât femeia a avut prezență de spirit, bărbatul a eșuat în tentativa de tâlhărie, a fugit și a intrat în cel mai apropiat restaurant pentru că femeia pornise în urmărirea lui.

Acolo a fost prins și reținut de mai multe persoane cu spirit civic, iar polițiștii chemați la fața locului l-au identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 60 de ani din Săcălășeni.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru a fi audiat, iar polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de tâlhărie”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

Citeşte şi: Regele Belgiei, în România. Monarhul inspectează alături de Klaus Iohannis trupele de la Baza Mihail Kogălniceanu VIDEO