Adolescent de 16 ani mort într-un accident de circulaţie provocat de prietenul lui care nu avea permis şi consumase alcool

Un băiat de 16 ani a murit într-un accident rutier produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în Făurei, judeţul Brăila. Cel care a provocat accidentul era chiar prietenului lui, un tânăr de 18 ani, care nu deţinea permis de conducere şi consumase băuturi alcoolice. După accident, tânărul care a provocat tragedia a fugit de la fața locului, fiind găsit la scurt timp de polițiști.

RomaniaTV.net
05 aug. 2018, 12:22
Adolescent de 16 ani mort într-un accident de circulaţie provocat de prietenul lui care nu avea permis şi consumase alcool

Polițiști care au ajuns la locul accidentului au stabilit că în jurul orei 12 noaptea, un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Jirlău, a condus un autoturism din direcția râului Buzău către comuna Jirlău, iar după circa 300 de metri de la intrarea pe acest drum de exploatație agricolă a ieșit în decor pe partea stângă a sensului de mers. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unui minor, în vârstă de 16 ani, din comuna Jirlău, potrivit probr.ro. În autoturism s-au mai aflat şi alți trei tineri cu vârste de 15 și 16 ani, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tânărul care se afla la volan în momentul accidetului a fugit, fiind depistat la scurt timp de polițiști pe raza localității de domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,85 mg/l, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu deține nici permis de conducere.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.