Adolescent de 17 ani, răpus de Covid la Craiova. Băiatul suferea şi de diabet

Un adolescent în vârstă de 17 ani, infectat cu coronavirus, a murit noaptea trecută la spital. Băiatul era internat în secţia ATI, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

05 oct. 2021, 11:12
Adolescent de 17 ani, răpus de Covid la Craiova. Băiatul suferea şi de diabet

Adolescent de 17 ani, răpus de Covid la Craiova. Tânărul ajunsese la spital sâmbătă. A fost internat la Terapie Intensivă în comă diabetică, băiatul fiind insulino-dependent şi ulterior depistat şi pozitiv cu noul coronavirus.

Acesta era vaccinat cu o doză de Pfizer, administrată în luna aprilie, conform informaţiilor comunicate de directorul medical al SCJU Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Potrivit reprezentantei Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, moartea băiatului a survenit în urma unui stop cardio-respirator.

„Era cunoscut cu diabet zaharat tip doi insulino-necesitant. A fost admis în UPU, în sectorul în care izolam pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Intervenţională, pacientul fiind suspect de infecţie cu SARS-CoV-2. Aici a fost investigat paraclinic si imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, complexe şi complete. Cu toate acestea, evoluţia a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic. În ziua de 3 octombrie a intrat în stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. În ziua de 4 octombrie 2021 a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare, efectuate timp de o oră, au rămas fără rezultat, la ora 15,48 înregistrându-se decesul. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2”, a mai spus  directorul medical al SCJU Craiova

Adolescentul era elev al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Acesta nu mai fusese la școală de aproximativ două săptămâni, dar cadrele didactice știau că este răcit, potrivit craiovaforum.ro.

Citeşte şi: Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă un pat liber în spital. Medicii atrag atenţia despre de „următoarea mare lovitură”

La data de 4 octombrie, numărul total de persoane internate cu COVID în spitalele din România era de 14.153. Dintre acestea, 1.468 erau internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.

Citeşte şi: Dr Mihai Craiu, despre oprirea limitarea răspândirii virusului SARS COV 2 în rândul copiilor: „Autoritățile să ia măsuri nepopulare, dar justificate epidemiologic și legale împotriva celor care nu vor să respecte regulile”