Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă un pat liber în spital. Medicii atrag atenţia despre de „următoarea mare lovitură”

România e îngenunchiată de valul patru care face ravagii în ţara noastră. Deşi nici măcar nu am ajuns la vârf, săptămâna trecută ţara noastră a înregistrat nu mai puţin de 12.590 de cazuri în ultimele 24 de ore.

05 oct. 2021, 08:32
Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă un pat liber în spital. Medicii atrag atenţia despre de „următoarea mare lovitură”

Bilanţ îngrijorător în România. Cel mai grav lucru este că sunt peste o mie de pacienţi în toată ţara care aşteaptă eliberarea unui pat în secţiile COVID. Unii dintre ei aşteaptă pe holuri, pe tărgi, dar ambulanţele vin încontinuu cu alţi bolnavi, care şi ei au nevoie de un pat.

Bilanţ îngrijorător în România. O mie de bolnavi aşteaptă un pat liber în spital

„Fiecare zi este o luptă să transferăm măcar 4,5 …toți, majoritatea sunt de terapie intensivă. Și locurile sunt limitate, se termină imediat… o zi fără niciun fel de transfer pentru noi înseamnă o noapte copleșitoare și s-ar putea să ajungem la momentul în care să nu mai putem efectiv nici pe scaun să nu putem să-i așezăm. Am avut pacienți pe care i-am transferat și la 3, 4 zile pentru că, fiind de ATI nu s-au găsit locuri”, a declarat Amalia Hangiu, medic primar de urgență, pentru Digi 24.

Peste 90% dintre pacienţii care ajung  la spital sunt nevaccinaţi. În cazul lor boala se agravează repede şi au nevoie de oxigen, pentru că le sunt afectaţi plămânii.

Situația devine din ce în ce mai critică din cauza valului 4. Nu mai puțint de 8.292, au fost infectați în ultimele 24 de ore cu noul coronavirus. De altfel, incidența cazurilor de COVID, la mia de locuitori, a depășit un nou record în Capitală, ajungând la 9,64.

Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. .130.791 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 03.10.2021 (10:00) – 04.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 133 de decese (67 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Citeşte şi: Situaţie critică în spitale, din cauza numărului mare de infectări. La Marius Nasta pacienţii au fost internaţi pe holuri