Adolescentă atacată de urs în Sinaia. Autorităţile sunt în alertă

O adolescentă care se plimba în parcul central din Sinaia a fost atacată de un urs. Alertat de ţipetele fetei, paznicul a intervenit pentru a alunga animalul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

27 iun. 2021, 23:43
Adolescentă atacată de urs în Sinaia. Autorităţile sunt în alertă
Adolescentă atacată de urs în Sinaia. Autorităţile sunt în alertă

Adolescentă atacată de urs în Sinaia. Incidentul s-a petrecut în parcul central al staţiunii. Paznicul parcului a auzit ţipetele fetei şi a intervenit pentru a alunga animalul şi pentru a o adăposti pe aceasta.

Adolescentă atacată de urs în Sinaia

„Îl felicităm pe agentul Oancea Gabriel care, în timp ce-şi executa serviciul la obiectivul din parcul din Sinaia, alertat de ţipetele unei turiste, a venit in ajutorul acesteia, alungând un urs ce se deplasa înspre tânăra adolescentă! Aceasta a fost găzduită in interiorul obiectivului, colegul nostru a alertat prin serviciul 112 Jandarmeria şi situaţia a avut un final fericit!”,  se arată într-o informare postată duminică seară pe Facebook a Direcţiei Judeţene de Pază (DJP), care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean.

La faţa locului au intervenit şi jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, care au îndepărtat ursul spre zona împădurită.

Citeşte şi Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş

Urs lovit de maşină la Băile Tuşnad. Autoturismul a fost distrus, iar animalul rănit. Avertismentul autorităţilor

Un şofer a lovit în plin un urs care i-a ieşit în faţă. În urma impactului, animalul a fost rănit şi a fugit în pădure.

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o şosea din apropiere de Băile Tuşnad. Ursul traversa o stradă întunecată, iar șoferul l-a văzut mult prea târziu.

”La un moment dat, bărbatul s-a trezit că în față, din pădure pe șosea îi apare un urs. Practic ursul a fost lovit în plin și a dispărut în pădurea din apropiere.

Mașina a fost grav avariată, așa cum vedeți și în imagini. Practic, partea din față a fost distrusă. Din fericire, șoferul a scăpat doar cu o sperietură groaznică.

Autoritățile încearcă acum să găsească ursul, care a fost cel mai probabil rănit”, potrivit jurnaliştilor de la Pressalert.

Autorităţile avertizează că animalul ar putea fi periculos, deoarece este rănit.

Citeşte şi Operațiune de salvare impresionantă. O familie de urși malnutriți a fost scoasă dintr-un hotel izolat unde erau folosiți ilegal pentru divertisment