Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş

Un bărbat a fost atacat de urs, vineri, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru, în judeţul Argeş. Victima are 53 de ani şi a suferit leziuni la un antebraţ, provocate de ghearele animalului.

25 iun. 2021, 14:07
Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş

Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş. Potrivit datelor furnizate de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, bărbatul de 53 de ani a fost atacat de urs în timp ce se afla în zona Barajului Vidraru, lângă un autoturism parcat. El a fost rănit, suferind leziuni la nivelul antebraţului, însă era conştient în momentul în care autorităţile au primit apelul pentru prim ajutor.

„Bărbatul cu vârsta de 53 de ani a fost adus cu un autoturism spre echipajul SMURD de către un prieten. Pacientul a suferit o plagă de aproximativ 10 centimetri lungime la nivelul antebraţului, provocată de gheara ursului”, precizează ISU Argeş.

Citeşte şi: Tanczos Barna explică intervenţia în cazul urşilor din localităţi: „Dacă nu poate fi alungat sau tranchilizat, atunci se intervine cu armă letală”

Bărbatul atacat de urs s-a deplasat cu maşina către spital, iar pe drum a fost preluat de un echipaj SMURD.

Citeşte şi: 18 apeluri pentru alungarea urşilor în judeţul Harghita, în minivacanţa de Rusalii. O ursoaică a intrat în garajul primarului de la Băile Tuşnad