Adolescenta cuțitară care și-a înjunghiat colega a fost reținută. Conflictul dintre cele două ar fi pornit de la un băiat

Audieri maraton în cazul elevei bătute și înjunghiate în Capitală. Adolescenta de 17 ani care a săvârșit teribila faptă a stat mai bine de 10 ore în secția de poliție și apoi a fost reținută pentru 24 de ore.

06 sept. 2022, 09:54
Adolescenta cuțitară care și-a înjunghiat colega a fost reținută. Conflictul dintre cele două ar fi pornit de la un băiat

Prima zi de școală a debutat cu un incident șocant la o școală din București. O elevă de numai 16 ani a fost înjughiată de către o altă adolescentă.

Citește și Panică după festivitatea de deschidere a noului an școlar. Elevă de 15 ani înjunghiată de o altă adolescentă

Agresoarea, dar și fata înjunghiată au fost audiate timp de mai ore de către polițiști. Conflictul dintre cele două fete este unul mai vechi și ar fi pornit de la un băiat.

Incidentul a avut loc pe strada Jiului din Sectorul 1 din București, imediat după ce s-a terminat festivitatea de începere a noului an şcolar. Fata în vârstă de 16 ani a fost înjunghiată cu un briceag în coapsă de către o colegă, minoră și ea.

Imediat după incident, adolescenta cuțitară a fugit către metrou, însă a fost identificată de către anchetatori. Fata a fost dusă la Secția 5 de Poliție unde a stat mai bine de 10 ore la audieri  în prezența unui asistent social, întrucât părinții săi sunt la muncă în străinătate. Agresoarea a fost reținută pentru 24 de ore.

„La data de 05.09.2022, polițiști din cadrul Poliției Capitalei-Secția 5 s-au autosesizat cu privire la faptul că, în urma unui conflict spontan, o minoră, în vârstă de 16 ani, a fost înjunghiată cu un obiect înțepător/tăietor, în zona piciorului, de către o altă minoră, de aceeași vârstă, în timp ce se aflau pe o stradă din Sectorul 1.

Polițiștii au acordat primul ajutor victimei, iar ulterior aceasta a fost transportată, de un echipaj medical, la o unitate spitalicească, în stare conștientă, cooperantă, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

La scurt timp, a fost identificată și depistată tânăra bănuită de săvârșirea faptei, care se află în custodia poliției.

Polițiștii Secției 5 continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, se arată în comunicatul DGPMB.

Polițiștii ajunși fața locului i-au acordat victimei primul ajutor, iar apoi au dus-o imediat la spital, în stare conștientă. Din fericire, nu a fost necesară internarea în spital.

„S-a practicat sutura plăgii, pansament, cu recomandări de reevaluare a plăgii. Nu a necesitat internare”, a declarat Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu.

Părinții victimei sunt indignați de incidentul șocant și au anunțat că vor depune plângere.

„Știu doar că au tăbărât pe ea 3 fete. Nu le cunoaște pe niciuna. A lovit-o pe la spate. Mi se pare din filme. Zici că suntem în filme de acțiune. Nu e normal ca un copil minor să aibă briceag la ea, să lovească cu el. Nu există. Nu conștientizez lucrul asta. Nu pot sa trec cu vederea asemenea lucru. Erau toată gașca. A rămas cu un băiat în urma şi au traversat să meargă spre parc. De acolo, fetele din spate au venit şi au dat în ea, s-au bătut şi una din spatele ei a venit si a înjunghiat-o şi au fugit.

Am înțeles că au fost prieteni și, probabil, din gelozie a crezut că sunt împreună. Urmează să mergem la INML să scoatem certificat medico-legal și vedem cum va fi ancheta. Sigur că vom depune plângere”, au spus părinții fetei agresate.

Citește și Caz șocant în Iași. Un adolescent de 17 ani cu tulburări psihice a înjunghiat o femeie. Tatăl dă vina pe documentarele de pe Netflix