Declarații cutremurătoare făcute de mama uneia dintre cele două adolescente care s-au sinucis. „Era foarte deschisă cu mine, îmi povestea tot ce se întâmpla”

Apar detalii cutremurătoare despre cazul șocant al adolescentelor care s-au sinucis. Au început audierile după tragedia din Hunedoara, anchetatorii vor să afle ce le-a făcut pe fete să recurgă la gestul extrem.

11 dec. 2023, 12:30
Declarații cutremurătoare făcute de mama uneia dintre cele două adolescente care s-au sinucis. „Era foarte deschisă cu mine, îmi povestea tot ce se întâmpla”

Oamenii legii iau în calcul inclusiv varianta consumului de droguri. Mama uneia dintre fete a fost audiată, iar femeia a spus că a observat o schimbare de comportament la fiica ei în ultima vreme.

„Nu știu, că ea era foarte deschisă cu mine, îmi povestea tot ce se întâmpla, numai că în ultima săptămână nu mai era”, a spus Alexandra Siminescu, mama uneia dintre fete.

Citește și O nouă tragedie zguduie România. Ce s-a găsit în telefoanele adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara. Detalii cumplite din anchetă

– Se consumau substanțe interzise în anturaj, doamnă?

– Eu știu că nu!

Doua adolescente de 15 ani și-au pus capăt zilelor, sâmbătă, dupa ce s-au aruncat în gol de la 20 de metri înălțime, în Lupeni. Una dintre ele și-a sunat mama chiar înainte de această grozăvie și a anunțat-o că vrea să se sinucidă. Disperat, tatăl s-a urcat în mașină și a condus șapte kilometri ca să-și salveze fiica. A reușit să ajungă înaintea ambulanței, dar nu suficient de repede încât s-o oprească pe fată. Polițiștii iau în calcul ca fetele să fi consumat substanțe interzise. Aceasta variantă este susținută și de videoclipurile postate de una dintre ele în mediul online înainte de tragedie. În altă filmare, minorii ascultă melodii în care se vorbește despre droguri, dar și despre revoltă și gesturi extreme.

Citește și Două copile de 15 ani și-au pus capăt zilelor, la Hunedoara. O adolescentă şi-a sunat mama înainte de a sări în gol de la 20 de metri

Ce s-a găsit în telefoanele adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara

”O femeie din Uricani a anunțat poliția cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș, în zona „la ruine”, din Lupeni. În cel mai scurt timp, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni și echipaje medicale s-au deplasat în zona unei foste fabrici din Lupeni, unde au identificat trupurile a două minore, ambele în vârstă de 15 ani, din Uricani, care se pare că au suferit multiple traumatisme prin cădere de la o înălțime de aproximativ de 20 de metri. Cu privire la una dintre cele două minore, personalul medical a imediat declarat decesul, în timp ce față de-a doua a fost aplicat protocolul de resuscitare, din păcate, fără rezultat.”, informează IPJ Hunedoara.

Sunt dezvăluiri și imagini șocante despre Georgiana și Alexandra, cele două copile din Lupeni, care și-au pus capăt zilelor. Înainte de tragedie au petrecut alături de prieteni, în subsolul ruinelor de pe care s-au aruncat. Înainte de a recurge la gestul extrem, fetele și-au anunțat prietenii că-și vor lua zilele.

”Mă bucur că v-am cunoscut! Mersi că ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și ne omorâm din cauza voastră”, le-au spus prietenilor.