Cine a răpit-o pe adolescentă de 14 ani din Sibiu, de etnie romă. La mijloc ar fi o neînțelegere legată de căsătorie

E alertă în orașul Tălmaciu, din județul Sibiu, după ce o adolescentă de 14 an, de etnie romă, a fost răpită, luni dimineață. Oamenii legii au început căutările.

09 ian. 2023, 13:33
Cine a răpit-o pe adolescentă de 14 ani din Sibiu, de etnie romă. La mijloc ar fi o neînțelegere legată de căsătorie

UPDATE: Se pare că la mijloc ar fi o neînțelegere legată de căsătorie. Părinții ar fi promis-o pe Luminița unui bărbat pe care ea nu-l iubește. În schimb, spun anchetatorii, tânăra ar fi îndrăgostită de tânărul de 23 de ani care noaptea trecută, ajutat de trei prieteni, ar fi răpit-o ca să o ia el de nevastă. Politiștii îi caută în Tălmaciu și împrejurimi, iar un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sibiu coordonează cercetările, anunţă Ştirile Pro TV.

O adolescentă de 14 ani, pe nume Carolea Luminița, a fost luată cu forța de la domiciliu de patru bărbați mascați și a fost obligată să se urce într-o mașină al cărei șofer s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Polițiștii au declanșat mecanismul „Alertă răpire copil” și s-a constituit celulă de criză. Oamenii legii au început căutările în vederea depistării adolescentei.

Semnalmente: înălțime 162 cm, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis.

La momentul dispariției, minora purta o bluză de culoare vișiniu cu paiete auri, pantaloni tip leggings de culoare vișiniu.

Citește și Ro-alert portocaliu după dispariţia unei minore, Georgiana Cosmina Stanciu, din Năvodari

Oamenii legii fac apel la populație să furnizeze informații legate de dispariția minorei la cea mai apropiată unitate de poliție sau apelând numărul unic de urgență 112.

Alertă și în Năvodari! Georgiana, o adolescentă de 13 ani, e de negăsit

Încă o adolescentă a dispărut de acasă. Georgiana Cosmina Stanciu are 13 ani și e din Năvodari, județul Constanța. Sâmbătă, în data de 8 ianuarie 2023, a dispărut de acasă și nu s-a mai întors. Familia e disperată și speră să-și revadă fata în siguranță cât mai curând.

Un mesaj RO-alert a fost emis duminică seara, în urma dispariției unei adolescente de 13 ani, Georgiana Cosmina Stanciu, din orașul Năvodari.

Părinții au sesizat plecarea minorei când au revenit la domiciliu, arătând faptul că aceasta ar fi părăsit locuința în intervalul orar 19.00-24.00.

Citește și Noi detalii despre adolescenta dispărută în Năvodari. Mama Georgianei, mesaj disperat: „Umblu noaptea singură pe străzi să o caut. Niciun echipaj de poliție nu mă ajută, au spus că au și alte treburi”

La data plecării de acasă, minora purta pantaloni din catifea de culoare maro, tricou de culoare albă și geacă de culoare argintie. Georgiana are 1,40 m înălțime, constituție atletică, ochi căprui, păr șaten, față ovală.

„Când am revenit acasă, copilul meu nu era. Am încercat să o sun, telefonul este închis de aseară. Am dat o tură de bloc și am sunat la poliție. Poliția ne-a spus că mare lucru nu putem să facem, doar să le dăm detalii noi despre copii, despre unde ar putea fi, la rude, la prieteni. Și dacă o găsesc să o duc eu la sediul Poliției să-i ia declarații. Nu mi se pare normal să nu fie găsită într-un oraș așa mic. Poliția spune că nu are echipaj, că sunt doar doi agenți de poliție și că mai au și alte treburi, că nu pot să stea numai după mine. Poliția trebuie să lucreze. Nu cred că e vreo sărbătoare mai importantă decât a găsi un copil de 13 ani. Nu știu ce să zic. De la ora 1 eu umblu pe străzi singură până la ora 4, când m-a băgat soțul în casă și a zis să mai stăm puțin să se lumineze. Până la ora 4 nu a fost niciun echipaj de poliție cu mine, am fost singură pe străzi”, a declarat mama Georgianei pentru România Tv.