Adolescenta din Vaslui dispărută de opt zile a fost găsită la un prieten. Tatăl a intrat în şoc când a văzut-o

Adolescenta din Vaslui care a dispărut de acasă în urmă cu opt zile, a fost găsită. În timp ce familia ei o căuta cu disperare, fata se afla în Dolj, la un prieten. Tatăl acesteia a avut un şoc în momentul în care şi-a văzut fiica, informează România TV.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 07:48
Adolescenta din Vaslui dispărută de opt zile a fost găsită la un prieten. Tatăl a intrat în şoc când a văzut-o

Tânăra urmează să ajungă acasă, la bunicii ei din Vaslui, dar și la părinții care s-au întors în țară special pentru a o găsi.

Fata de 16 ani, elevă în clasa a X-a la un liceu din Vaslui, locuieşte de patru ani numai cu bunicii pentru că părinţii sunt la muncă peste hotare.

Specialiştii spun că povestea copilei este de fapt trauma a mii de copii lăsaţi în grija bunicilor, după ce părinţii pleacă în alte ţări în căutarea unui trai mai bun.

„Criza economică va forma acei părinţi de sacrificiu, care pleacă la drum cu o convingere greşită a faptului că o fac spre binele copilului. Ei vor să se simtă util, vor să lase ceva în urmă, vor să le aducă un trai mai bun, dar totul este din punct de vedere material. Ceea ce lasă, de fapt, în urmă, sunt propriii lor copii. Copiii aceştia trăiesc permanent cu teama că nu sunt iubiţi de părinţii lor şi de nimeni altcineva şi cred că aşa şi merită să se întâmple”, afirmă Monica Dobrea, psiholog