Adolescenta lovită cu maşina, luni, de un tânăr beat şi fără permis a murit la spital

Adolescenta de 16 ani accidentată, luni, de o maşină condusă de un tânăr de 19 ani băut şi fără permis auto a murit la Spitalul Judeţean Braşov, după ce părinţii şi-au dat acordul ca aceasta să fie deconectată de la aparate.

22 sept. 2013, 13:32
Adolescenta lovită cu maşina, luni, de un tânăr beat şi fără permis a murit la spital

Potrivit medicilor, fata de 16 ani şi un băiat de 17 ani, de asemenea accidentat de maşina condusă de tânărul de 19 ani, au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, în stare gravă, cu multiple traumatisme. Băiatul şi-a revenit din comă, însă are pierderi de memorie, în timp ce fata s-a aflat în comă cinci zile, fiind asistată de aparate.

Părinţii acesteia şi-au dat acordul să fie deconectată de la aparate, după ce medicii nu i-au mai dat nicio şansă de supravieţuire.

Cei doi adolescenţi mergeau, luni, pe marginea carosabilului, pe strada Octavian Goga din localtiatea Feldioara, iar la un moment dat au fost loviţi de o maşină condusă de un tânăr de 19 ani, beat şi fără permis, care a fugit de la locul accidentului.

Potrivit procurorului Marian Chiriac de la Parchetul Judecătoriei Braşov, tânărul de 19 ani a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru cinci infracţiuni, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, furt calificat şi două fapte de vătămare corporală din culpă.

Luni seară, tânărul de 19 ani a băut împreună cu nişte amici, apoi a profitat de faptul că unul dintre prietenii săi a lăsat maşina cu cheile în contact şi s-a urcat la volanul autoturismului, deşi nu are permis de conducere.

„În jurul orei 21.30, pe DN13, în localitatea Feldioara, tânărul a lovit doi adolescenţi, un băiat de 17 ani şi o fată de 16 ani. Apoi a fugit de la locul accidentului, fiind ulterior prins, în jurul orei 22.30 şi reţinut pentru 24 de ore”, spunea comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Cei doi adolescenţi accidentaţi au fost transportaţi cu două echipaje SMURD la Spitalul Judeţean Braşov.