Adolescentul care îmbătrăneşte de 8 ori mai repede decât este normal. Arată ca şi când ar avea 90 de ani

Nihal, în vârstă de 14 ani, are chelie şi pielea ridată şi uscată din cauza unei tulburări genetice, numită Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria (HGPS).

RomaniaTV.net
08 oct. 2015, 12:05

Un adolescent ajunge să aibă aspectul unui pensionar pentru că îmbătrânește de câteva ori mai repede decât în mod normal.

Nihal cântăreşte 12,5 kg, iar din cauza unei tumori a trebuit să nu mai meragă la şcoală pentru că cei de vârsta lui au început să-l tachineze. Cu toate acestea, condiţia lui nu-i afectează creierul, astfel că mintea este cea a unui adolescent, în ciuda declinului rapid al corpului său.

Nihal trăieşte în Mumbai, India, şi  a început să facă proceduri medicale care implică consumul de medicamente pentru cancer. Potrivit doctorilor, acestea ar putea încetini procesul de îmbătrânire.

Încă nu este clar dacă speranţa de viaţă îi va fi prelungită în urma cercetării de la Fundaţia de Cercetare Progeria din Boston.

Între timp, el a elaborat o listă de lucruri pe care ar dori să le facă, în speranţa că îşi va îndeplini visele. Spre exemplu, îşi doreşte să întâlnească robotul ASIMO Honda şi să meargă la Disneyland în California.

Tatăl său, Srinivas, a spus: „Nu contează cât de mult timp este plecat, vreau doar să încerc să-i îndeplinesc dorințele fiului meu deocamdată.”

Nihal a părut sănătos până la vărsta de 18 luni, atunci când părinții săi au observat unele pete intunecate pe piele. Apoi, s-a oprit din cursul  normal de dezvoltare, articulaţiile lui au devenit slabe, părul i-a căzut şi pielea a îmbătrânit rapid.

Ani de zile, familia nu ştia ce este în neregulă cu el, până acum cinci ani, când medicii i-au dat vestea devastatoare, că suferă de HGPS. Aceasta este cauzată de o mutaţie genetică în gena LMNA, care este responsabilă de producerea unei proteine care ajută la menținerea integrității structurale a nucleului în celulele.

Nihal a mers la Boston anul trecut în decembrie să se supună tratamentului care foloseşte un medicament de cancer numit Lonafarnib și produce schimbări în vasele de sânge.

Medicii nu ştiu acum dacă tratamentul îl va ajuta să trăiască mai mult, dar cert este că l-a ajutat să îmbunătăţească felxibilitatea articulaţiilor şi să câştige 2 kg în greutate.

Familia lui spune că este blând şi se înţelege bine cu cei doi fraţi sănătoşi, sora Sonu, în vârstă de 11 ani şi un frate, Lucky, de numai 4 ani.

Acum, el spune că are trei dorinţe: să întâlnească robotul ASIMO Honda, să meargă la Disneyland şi încă o dorinţă secretă pe care o va dezvălui mai târziu.