Adolescentul care şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor, condamnat

Ionuţ Florian Barbu (17 ani), adolescentul care în toamna anului trecut şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor, apoi a vrut să ascundă crima cu complicitatea mamei a fost condamnat definitiv, potrivit Adevărul. Băiatul îşi va ispăşi pedeapsa în regim de internare într-un centru de detenţie pentru minori. În aceeaşi cauză, un alt adolescent, Ionuţ Viorel Diaconu a fost şi el condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a ascuns fapta săvârşită de prietenul său, deşi ştia ce făcuse acesta.

RomaniaTV.net
05 sept. 2018, 14:41
Adolescentul care şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor, condamnat

Crima pentru care a fost condamnat Ionuţ Barbu s-a petrecut în luna noiembrie 2017, comuna prahoveană Păcureţi. Pentru că tânărul nu a ajuns acasă la ora la care îi ceruse, tatăl a decis să încuie uşile casei. Adolescentul a reuşit să pătrundă în casă, pe geamul de la bucătărie, ajutat de mama lui. Enervat de gestul tatălui său, Ionuţ Barbu şi-a lovit mortal tatăl cu toporul în cap. Ulterior a încercat să ascundă crima: a spălat sângele, a cusut rana tatălui şi a început pregătirile pentru înmormântare.

Medicul de familie a fost cel care şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu cadavrul şi a alertat Poliţia. Ionuţ Barbu a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru omor asupra unui membru din familie.