Adolescentul de 15 ani din Constanța, care a incendiat un bloc, trimis în judecată

Adolescentul de 15 ani din Constanța, care a incendiat parcarea unui bloc, iar flăcările s-au extins și au cuprins întregul imobil, a fost trimis în judecată.

04 mai 2022, 15:03
Adolescentul de 15 ani din Constanța, care a incendiat un bloc, trimis în judecată

Adolescentul de 15 ani din Constanța, care a incendiat un bloc, trimis în judecată

Flăcările s-au extins și au cuprins 100 de apartamente și 37 de mașini. Tânărul e acuzat de distrugere și vătămare corporală produse în urma nefericitului eveniment. Adolescentului i se mai aduce o acuzație la dosar, după ce a evadat din arestul la domicilu în zilele de 5 februarie, 24 februarie și 25 februarie.

În urma incidentului, o persoană a prezentat leziuni cauzate de arsuri, fiind spitalizată o lună de zile, iar procurorii au spus că viața acesteia i-a fost pusă în pericol.

Incidentul s-a produs pe data de 16 decembrie, în jurul orei 1.00  “prin incendierea iniţiată prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 de autoturisme parcare la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea blocului de locuinţe, fiind afectate 94 de apartamente, spaţiile comune ale blocului de locuinţe, reprezentate de scările de bloc şi parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum şi faţadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncţionare temporară ori până la remedierea reţelelor de apă, gaze şi electricitate”.

Pompierii din județele Constanța, Călărași, Ialomița, au ajuns repede la fața locului în noaptea de 15, 16 decembrie și au intervenit în forță pentru a ajuta la stingerea incendiului care s-a extins din parcarea blocul chiar la imobil. Au fost evacuate 250 de persoane, printre care 70 de copii, iar opt persoane au fost mai grav afectate, fiind nevoie de intervenția medicilor, însă doar una a avut nevoie de spitalizare o lună de zile.

La vremea aceea, adolescentul a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea.

Citește și Băiatul de 15 ani care a incendiat un bloc şi 37 de maşini spune că a dat foc unor recipiente în care nu ştia ce se află

Citește și Adolescentul de 15 ani care a dat foc blocului din Constanţa, arestat la domiciliu


loading...
Partenerii noștri