Adolescentul din Constanţa care a omorât un copil în bătaie, pus în libertate

Adolescentul de 16 ani din Medgidia arestat după ce duminică a bătut un copil de 13 ani, care a murit la spital după câteva zile, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis recursul făcut de agresor la măsura arestării preventive.

14 iun. 2013, 14:50
Adolescentul din Constanţa care a omorât un copil în bătaie, pus în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, vineri, recursul formulat de avocatul adolescentului de 16 ani la decizia Tribunalului Constanţa care a emis, joi, mandat de arestare preventivă, pentru 19 zile, pe numele minorului, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Astfel, adolescentul va fi cercetat în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea, potrivit Mediafax. Decizia instanţei este definitivă.

Adolescentul a fost prezentat, joi, magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au decis arestarea preventivă a acestuia, pentru 19 zile, pentru lovituri cauzatoare de moarte, decizia putând fi atacată cu recurs.

Duminică, băiatul de 13 ani a avut o altercaţie cu un adolescent de 16 ani, din cauza unei mingi de fotbal. Astfel, adolescentul l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele în burtă pe copil, care, ulterior, a fost preluat de o ambulanţă şi dus în stare critică la spitalul din Medgidia. Din cauza stării grave de sănătate, copilul a fost transferat, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a decedat.

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că moartea copilului a fost violentă, provocată de o leziune la ficat. De asemenea, s-a descoperit că minorul avea un chist hidatic care s-a spart în urma loviturilor primite.

După incident, adolescentul de 16 ani a fugit de acasă, însă, în cursul zilei de miercuri, s-a predat la Poliţie.