Adoptarea monedei euro până în 2024, votată în Congresul PSD

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cinci convenţii propuse de Liviu Dragnea, acesta spunând că lucrurile care vor fi realizate prin proiectele pe care la va implementa PSD vor rămâne şi viitoarelor guverne, ”dacă vor mai fi altele”. Printre ele se află şi Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaţilor" şi că vrea să propună în decembrie un calendar pentru.

RomaniaTV.net
10 mart. 2018, 12:13
Adoptarea monedei euro până în 2024, votată în Congresul PSD

Convenţiile adoptate vizează următoarele teme: adoptarea monedei Euro (Liviu Dragnea vorbeşte despre anii 2023-2024), educaţia, cultura, egalitatea de gen şi România 2040 – principalele linii strategice pentru următorii 20 de ani.

„Vreau să lansăm şi aprobăm prin vot începerea dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale la care vor fi invitaţi să participe Preşedinţia, Banca Naţională a România, Academia Română, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele şi, nu în ultimul rând societatea civilă. Prima dintre ele este Covenţie naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. (…) Admitem că există şi riscuri şi trebuie să le analizăm şi să le prevenim cu atenţie. Trebuie să privim cu curaj şi să înţelegem că este un pas obligatoriu şi singura şansă ca România să se poată aşeza la masa bogaţilor din Europa (…)”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea a afirmat că vrea ca la 1 decembrie să propună un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

„Ştiu că Guvernul va aproba în martie Comisia naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. În luna aprilie vor începe dezbaterile şi vreau ca la 1 decembrie să putem propunem întregii societăţi un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus Dragnea.