Adorabili: Doi pui de panda roşu şi-au făcut apariţia la un zoo britanic FOTO

Doi pui de panda roşu, născuţi la o grădină zoologică britanică, şi-au făcut pentru prima oară apariţia în public.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 07:28
Adorabili: Doi pui de panda roşu şi-au făcut apariţia la un zoo britanic FOTO

Pe cât de adorabili sunt puii de panda roşu, pe atât de rari sunt ei: sunt primii născuţi la Cotswold Wildlife Park în ultimii 12 ani.

Îngrijitorii de la zoo au fost uimiţi la naşterea celor doi masculi, întrucât nu ştiau că mămica lor, Scarlet, era gestantă. Ei nu au observat semne ale împerecherii dintre Scarlet, în vârstă de doi ani, şi masculul Doodoo – 5 ani, iar blăniţa deasă a mămicii i-a ascuns burtica.

Panda roşu este un animal foarte timid şi ascuns şi are singură şansă de împerechere, o dată la doi ani. Specia este considerată „vulnerabilă” de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, ceea ce înseamnă că există un risc mare de extincţie în sălbăticie. Din cauza pierderii habitatului şi a vânătorii, ar fi mai puţin de 2.500 de exemplare în sălbăticie.

Iniţial, panda roşu a fost clasificat în aceeaşi familie cu panda gigantic şi cu ratonul, însă acum se consideră că are propria sa familie – Ailuridae. Frumosul animăluţ este un pic mai mare decât pisica domestică şi se hrăneşte în special cu bambus. Panda roşu trăieşte în pădurile temperate din estul munţilor Himalaya, înclusiv în zone din Nepal, India, Bhutan, Myanmar şi vestul Chinei.