Adrian Benţa, consultant financiar: „Nu îmi permit luxul sa „stau acasă!” Stă acasă economia”

Guvernul Orban se reuneşte, miercuri, în sistem teleconferinţă, pentru a adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate de pandemia de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunţat că se va da ”un puternic semnal angajaţilor şi economiei”. Mpsurile sunt cerute de mediul de afaceri pentru evitarea colapsului economic.

18 mart. 2020, 05:46
Adrian Benţa, consultant financiar: „Nu îmi permit luxul sa „stau acasă!” Stă acasă economia”

În timp ce comitetul de urgenţă opreşte sau diminuează activitatea în mai multe domenii, analişti financiari anunţă că economia va suferi enorm dacă nu se munceşte.

Adrian Benţa a postat pe facebook un mesaj edificator: 

Nu îmi permit luxul sa ” stau acasă!”

Iată dece nu pot sa stau acasă:

1. Nu am suficiente argumente sa îl contrazic pe Darwin: legea selecției naturale. Vezi ce a decis guvernul Englez. Oare dece?

2. Dacă stam acasă noi ăștia activi o sa ” stea acasă” și economia. Ba nu, se duce în cap rău de tot. Și peste 3 luni pandemia de azi e doar o petala de trandafiri într o lupta de buldogi. Cat credeți ca vor rezista salariații fără salariu? 

 

3. Dacă stau acasă nu produc și părinții mei nu vor incasa pensiile ce le asigura traiul de zi cu zi.

4. Dacă stau acasă nu o sa plătesc taxe. Medicii minunati ce fac acum sacrificii imense nu o sa încaseze salarii.

5. Dacă stau acasă se va împuțina solda soldaților ce vor fi mâine cu TAB urile la întrarea în București. Nu îmi permit luxul sa nu avem armata.

6. Firmele mici și mijlocii suporta din CAM zilele de concediu pentru părinții cu copii. Numai ca acest CAM este suficient pentru 1 – 2 zile. Restul se restituie de la buget, teoretic. Practic am la mine o situație când pentru o mămică mai are un pic și se termina concediu de creșterea copilului și nici pana acum nu mi s a restituit indemnizația de concediu. Voi acorda în continuare concediile, i sa nu îmi permit luxul sa aștept ceva de la statul roman.

7. Statistic, în România nu se poate sa mori de covid 19 pentru ca nu avem vârsta ” legala”. Vor fi persoane afectate. Multe. Unele nu vor supraviețui. Solidaritatea mea cu ele este sa fiu activ. Sa îmi plătesc taxele, sa plătesc la timp și integral salariile salariaților și periodic voi da o cana de apa la cei însetați. Nu îmi permit sa i las fără medicamentație.

Asa ca:
De la medici și comitul de urgenta vreau un alt răspuns!

Cum sa nu stau acasă, însă fără sa îmbolnăvesc pe alții și sa ma protejez pe mine? Asta e direcția corecta.

Dragi prieteni, nu stați acasă, fiți activi. Luați toate masurile de limitare a deplasărilor. Luați toate masurile sa nu fiți purtători de viruși. Însă nu permiteți sa „stea acasă” economia. Nu ne permitem acest lux.

Succes tuturor!