Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre salariile românilor: ” Noi am început reducerea impozitării muncii”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că România este la un pas să scape de inflaţia galopantă. Oficialul spune că până la finalul acestui an, țara noastră ar putea avea o inflație cu o singură cifră, sub 9%.

05 mart. 2023, 17:55
Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre salariile românilor: ” Noi am început reducerea impozitării muncii”
Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre salariile românilor

Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Mai mult, ministrul Finanțelor a subliniat faptul că în România, impozitul pe salariu a fost redus începând cu 1 ianuarie 2023, iar acum impozitarea muncii este 38%.

Citește și Adrian Câciu, optimist după publicarea raportului Comisiei Naţionale de Prognoză: „2023 trebuie să fie anul de recuperare şi 2024, anul în care creşte puterea de cumpărare şi la cetăţeni şi la companii”

Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre salariile românilor

Adrian Câciu a transmis că Guvernul își dorește ca prin măsurile pe care le ia să crească veniturile angajaților și să ridice presiunea de pe umerii angajatorilor.

„La inflaţie, îmi păstrez prudența de a spune că la final de an vom avea o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului. Eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aş putea chiar spune sub 9%.

Oamenii poate nu își dau seama, poate nu s-a comunicat de jos, să mai comunice o dată. Noi am început reducerea impozitării muncii începând cu 1 ianuarie 2023 pe salariul minim. Acum impozitarea muncii este 38%.

Dacă nu am spațiul fiscal, o lăsăm pentru 2024, dar ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților şi să ridicăm presiunea de pe angajatorilor”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la Antena3CNN. 

De asemenea, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că inflația în România va ajunge spre 8% spre finalul lui 2023.

„Ce se intampla? De ce este ingrijorarea bancilor centrale? Inflatia si-a epuizat elementul conjunctural, numai ca inflatia core, asa-zisa inflatie reala, inflatia care ramane dupa preturile conjuncturale, ramane foarte ridicata. Politica monetara in general se adreseaza temperarii inflatiei core. Or, bancile centrale isi pastreaza aceasta rezerva de a actiona in continuare. Dobanzile sunt totusi sunt inflatie, alearga sub inflatie, nu au efect foarte nociv in economie, dar inhiba consumul.

Uitandu-te la modul in care evolueaza inflatia, in acest moment atat BCE cat si BNR si toate bancile sunt puse in fata unei mari dileme. Economia globala este in incetinire, deci noi nu discutam acum de o revenire in V cum a fost dupa pandemie. Noi venim dupa o crestere economica in incetinire, toate tarile.

O sa vedeti ca rata dobanzilor se va tempera. In Romania eu vad spre jumatatea anului o coborare a ratelor de dobanda ale BNR.

La inflație îmi păstrez prudența să spun că la final de an vom avea de o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului, eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aș putea chiar spune sub 9%, cam 8%”, a mai spus ministrul Adrian Câciu.

Citește și Adrian Câciu, despre taxa de solidaritate: „OMV va plăti. Aşteptaţi luna iunie”