Greul vine abia din 2023. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe: „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe din Guvernul Ciucă, a vorbit miercuri seară, despre problemele din economia românească. Finanțistul susține că 2023 va veni cu mari provocări pentru cetățeni. 

23 nov. 2022, 21:43
Greul vine abia din 2023. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe: „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”

În cadrul celui mai recent interviu, Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a recunoscut că economia românească a început să scârțâie.

„E evident că economia încetinește, s-a văzut asta și în datele de la INS. E un mare semnal pentru noi. Ca să compensezi această încetinire trebuie să vii cu influzie de capital, prin diverse canale (…) 

O măsură se resimte în trei luni de zile în rezultatele unei economii (…) Încercăm să avem mai multe programe pentru producția internă”, a declarat Adrian Câciu, la Digi24.

„Suntem cu peste 20% mai multe investiții față de anul trecut”, a continuat oficialul Guvernului Ciucă.

Guvernul va continua să ofere măsuri de sprijin pentru facturile românilor, la energie. Ajutoarele vin de la Uniunea Europeană, a adăugat ministrul.

„Avem vouchere pentru energie 100%, bani la europeni”, a precizat ministrul.

În plus, ministrul de Finanțe a declarat că punctul de amendă nu va fi majorat, deși salariul minim va crește din 2023.

 

Ministrul Marius Budăi, anunț mare pentru români

 

Salariul minim de 3.000 de lei de la 1 ianuarie, a anunțat Marius Budăi.

„Noutatea este că salariul de 3.000 de lei va fi nefiscalizat, Guvernul vine în sprijinul oamenilor de afaceri. De la 2.550 de lei, guvernul vine cu 200 de lei nefiscalizați, angajatorul mai pune 250 de lei”, a mai declarat Budăi, la România TV.

Persoanele cu dizabilități (n.r. – cu handicap) vor primi a 13-a indemnizație, a mai anunțat ministrul.

„Alocațiile pentru copii vor avea un plus cu rata inflației, iar veteranii și văduvele de război vor avea un plus de 30%”, a mai declarat oficialul PSD.