Succes pentru Volodimir Zelenski. Ursula von der Leyen a anunțat un nou transfer de 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina

Încă un succes bifat de Volodimir Zelenski. Cererile președintelui Ucrainei au fost auzite de Ursula von der Leyen. Astfel, UE pregătește un nou pachet consistent prin care va ajuta regimul de la Kiev, în conflictul cu Rusia. 

22 nov. 2022, 20:46
Succes pentru Volodimir Zelenski. Ursula von der Leyen a anunțat un nou transfer de 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina

Marți după-amiază, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat transferul a 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenței financiare pentru acoperirea nevoilor curente, pe fondul conflictului cu Rusia.

„Comisia Europeană transferă Ucrainei încă 2,5 miliarde de euro. Plănuim să oferim 18 miliarde în 2023, prin tranşe constante, pentru remedierea urgentă a problemelor şi relansare rapidă, care să conducă la o reconstrucţie de succes”, a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

„Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar”, a mai susţinut preşedintele Comisiei Europene.

Totuși, la nivelul UE sunt și opinii care se poziționează împotriva ajutorului acordat lui Volodimir Zelenski. Printre cei mai categorici oponenți se numără Viktor Orban, premierul Ungariei.

Vineri, liderul de la Budapesta a anunțat că se opune iniţiativei Comisiei Europene privind furnizarea de asistenţă financiară Ucrainei.

Volodimir Zelenski nu face pasul înapoi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că, în timp, au existat multe ameninţări la adresa libertăţii poporului ucrainean şi chiar a existenţei sale, dar oamenii au reuşit să le depăşească.

Zelenski a menţionat, în mesajul video transmis luni seară, de Ziua paraşutiştilor – Ziua Trupelor Aeropurtate ale Forţelor Armate ale Ucrainei, el purtând un tricou reprezentativ, care i-a fost oferit, mai multe brigăzi aeropurtate care s-au remarcat în eliberarea unor teritorii ale Ucrainei, mulţumindu-le acestora.

Zelenski a adăugat că a oferit, cu această ocazie, distincţii celor mai buni luptători, într-o ceremonie care a avut loc în Sala Albă a Eroilor Ucrainei din Palatul Mariyinsky.