Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, îl umilește pe Rareș Bogdan: „Nu mă impresionează trompetistul!”

Rareș Bogdan a ajuns să fie umilit și de către Adrian Câciu. Fostul jurnalist a primit o replică acidă după ce i-a cerut explicații ministrului susținut de PSD.

20 mai 2023, 18:35
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, îl umilește pe Rareș Bogdan: „Nu mă impresionează trompetistul!”

După demiterea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului, Rareș Bogdan a intrat într-un con de umbră. Fostul jurnalist are poziții publice din ce în ce mai rare, iar la scurt timp, PSD îi pune capac. Asta s-a întâmplat și în acest weekend, când europarlamentarul a ajuns să fie umilit și de către Adrian Câciu, ministrul de Finanțe susținut de PSD.

Sâmbătă, Adrian Câciu i-a dat replica lui Rareș Bogdan, după ce vicepreședintele PNL l-a acuzat că nu a reușit să găsească bani pentru creșterea salariilor cadrelor didactice.

„Rareș, nu era mai bine ca, astăzi, România să fi incasat banii din cererea 2 de plată pe PNRR(depusă din decembrie și blocată din cauza unor jaloane care privesc domeniul energiei) iar cursul valutar să nu crească și românii să nu suporte costul nerealizarilor unora dintre colegii tăi?

Nu era mai bine să nu mai arunci „petarde” în spațiul public în contextul în care știi că atât eu cât și premierul Ciucă am găsit bani pentru educație și pentru salariile profesorilor și ajungerea la grila prevăzută de legea 153/2017 în aceste 18 luni de guvernare? Ai fost la toate aceste discuții și ai văzut deschiderea noastră, dar și faptele. Acum vorbești ca și cum ai fi fost într-un turn de fildeș (posibil și asta, m-am obișnuit cu tine).

Unde ai fost însă în 2020 și 2021 când nimeni nu s-a uitat la profesori? Oricând sunt dispus să prezint situația atât în fața coaliției, a guvernului dar și a românilor. Iar „trompetismul” nu mă impresionează, educația ne deosebește, dar cel mai important este că oamenii știu că PSD a generat normalitate și a compensat din erodarea puterii de cumpărare generată de liberalizarea haotică (oare cine a făcut-o, domnule Rareș Bogdan?) a prețurilor la energie.

Oricând sunt deschis să găsim rezolvări la problemele cu care societatea se confruntă și sunt unul dintre miniștrii care au susținut ca, în domeniul educației și sănătății trebuie să se revină la normalitate și decență atât din punctul de vedere al salarizării personalului dar și al calității serviciilor publice oferite. Dovadă stă faptul că, după doi ani în care o guvernare dezastruoasă nu a acordat drepturi salariale profesorilor tratându-i cu dispreț, am gasit resursele necesare ca dascalii să ajungă la nivelul de salarizare prevazut de legea 153/2017.

Cred că cel mai important lucru acum este să fie încasați banii din cererea 2 de plata și să fie depusă cererea 3 de plată din PNRR care să fi rezolvat și reforma pensiilor speciale. La fel cum foarte important este ca reformele privind pensiile publice si cea a salarizarii să fie prezentate și discutate cu partenerii sociali. PS: ce legatură are supărarea ta referitoare la negocierile despre guvernare cu toate acestea?

Sau de ce te supără daca problemele cetățenilor ar rămâne prioritare? De ce, în loc să rezolvăm problemele oamenilor trebuie să avem un dialog prin social media? Nu este acesta drumul, Rareș, oamenii așteaptă de la noi fapte și lucruri bune pentru ei!”, a replicat ministrul, pe pagina sa de Facebook.