Adrian Chesnoiu, revoltat. Ministrul Agriculturii privește cu suspiciune angajamentele „Green Deal” asumate de Comisia Europeană: „Statele din vest își pun întrebări”

Adrian Chesnoiu, ministrul PSD al Agriculturii, a început să devină sceptic în privința unor măsuri „prietenoase cu mediul" promovate de la vârful Comisiei Europene, instituție condusă de către Ursula von der Leyen. 

12 mai 2022, 17:19
Adrian Chesnoiu, revoltat. Ministrul Agriculturii privește cu suspiciune angajamentele „Green Deal” asumate de Comisia Europeană: „Statele din vest își pun întrebări”

Oficialul social-democrat a explicat că și state importante din UE, precum Franța sau Germania, țări care depindeau de Ucraina pentru uleiul rafinat și alte produse esențiale, au început să-și pună semne de întrebare cu privire la ambițiile europene de mediu și pachetul „Fit for 55″.

Chesnoiu susține că liderii politici europeni consideră tranziția la „zona verde” mult prea radicală.

„Uitați-vă ce se întâmplă în statele din vest, Franța, Germania, țări mari producătoare de alimente, erau dependenți de Ucraina, luau ulei rafinat din Ucraina, luau șroturi de floarea-soarelui din Ucraina.

Acum, în momentul în care a apărut o breșă, au început să își pună întrebări, oare ambițiile noastre de mediu, pachetul ‘Fit for 55’, că vom fi în 2055 în Uniunea Europeană acoperiți de o cupolă de sticlă în care vom respira aer curat și vom mânca lăcuste, mai sunt valabile?”, a declarat social-democratul pentru B1 TV.

 

Ministrul Adrian Chesnoiu, revoltat. Propunerile oficialului Guvernului României

 

Oficialul din Guvernul României susține colaborarea între statele membre UE și punerea în valoare a potențialului fiecărei țări.

„Eu sunt adeptul parteneriatului. Noi, în Uniunea Europeană, suntem 27 de state membre, care trebuie să fim într-un parteneriat. Ce înseamnă până la urmă piața comună? Ce potențial mai mare are un stat față de altul?

Păi Italia poate să producă măsline, noi în România din cauza condițiilor climaterice nu putem produce ulei de măsline, dar putem produce soia, și atunci noi trebuie să fim în acest parteneriat, să potențăm și să menținem calitatea produselor în această piață europeană”, a declarat ministrul, potrivit sursei citate.

În plus, Chesnoiu a vorbit în cadrul aceluiași interviu și despre carențele de procesare din țara noastră.

„Ce nu are Argentina și are Uniunea Europeană? Condiții similare. Argentina poate produce soia modificată genetic cu care hrănește animalele, noi nu avem voie pentru că suntem în Uniunea Europeană, dar în schimb importăm șrot de soia modificat genetic din Argentina. E Uniunea Europeană”, a mai punctat Chesnoiu.