Ministrul Adrian Curaj susţine programul „Şcoală după şcoală”

Ministrul Educației Naționale, Adrian Curaj, a declarat în cadrul unui interviu că este un susținător al programului "Școală după școală".

17 apr. 2016, 07:51
Ministrul Adrian Curaj susţine programul „Şcoală după şcoală”

Adrian Curaj susține că la nivel internațional abordarea este ca elevii, atunci când vin acasă, să se poată ocupa și de alte lucruri, care „îi fac întregi ca oameni”.

Eu aş vrea să stea mai mult (la şcoală – n.n.), pentru că toată experienţă internaţională este legată de un copil care stă la şcoală destul de mult, iar şcoală după şcoală este importantă. Există şi o masă caldă în cele mai multe ţări dezvoltate şi România nu are de ce să nu se considere o ţară dezvoltată. Deci, ar trebui să stea mai mult, iar atunci când ajung acasă, după şcoală, să nu aibă teme excesive, ci să se ocupe de alte lucruri care să îi facă întregi că oameni” a declarat ministrul Curaj în cadrul unei emisiuni tv.

Programul „Şcoală după şcoală” a fost creat ca o alternativă mai ieftină a after-school-urilor. Potrivit metodologiei de organizare a programului „Şcoală după şcoală”, acesta este un program complementar celui școlar obligatoriu, „care oferă oportunități de învățare formală și non-formală, pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber”.

Programul „Şcoală după şcoală” se adresează atât elevilor din învăţământul primar, cât și elevilor din învățământul secundar.