Adrian Diaconu renunţă la box. Rechinul şi-a anunţat retragerea

Fostul campion mondial la categoria semigrea în versiunea WBC, Adrian Diaconu, a declarat că a decis să se retragă din activitatea competiţională, lăsând să se înţeleagă că este dezamăgit că nu a fost susţinut mai mult de clubul său Interbox.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 13:44
Adrian Diaconu renunţă la box. Rechinul şi-a anunţat retragerea

Cu părere de rău am luat decizia de a renunţa la cariera de boxer profesionist. Chiar acum când discutăm, simt cum se ridică părul pe mine. Motive? Ar fi destule. Mă rezum doar la a spune că de unul singur este aproape imposibil să ajungi sus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi care au fost alături de mine în aceşti ani şi m-au susţinut în carieră. Nu în ultimul rând, mulţumesc acestei discipline care m-a ţinut departe de lucrurile rele, mi-a dat o educaţie aleasă şi m-a făcut om, boxul. Mulţumesc tuturor încă o dată„, a spus Diaconu într-un interviu acordat site-ului luptătorii.ro.

În vârstă de 33 de ani, Diaconu a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998).

Diaconu a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute în gala de la 26 mai. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrângeri, toate meciurile pierdute având loc în întâlniri contând pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a câştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.