Adrian Dobre, PSD: Revizuirea negativă a Comisiei Europene privind deficitul s-a făcut pe baza unor proiecte în dezbatere

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat joi, într-un comunicat de presă, că revizuirea negativă a estimărilor Comisiei Europene privind deficitul bugetar s-a făcut pe baza unor proiecte de lege care încă sunt în dezbatere, iar legea salarizării unitare nu trebuie privită separat când se calculează impactul asupra deficitului.
Filip Stan
11 mai 2017, 16:17
Adrian Dobre, PSD: Revizuirea negativă a Comisiei Europene privind deficitul s-a făcut pe baza unor proiecte în dezbatere

„La începutul anului am fost criticaţi că majorăm salariile şi scădem taxele, că astfel de măsuri nu ar fi sustenabile şi vor crea dezechilibre economice. Noua evaluare a Comisiei Europene subliniază că avem o creştere economică solidă ca urmare a măsurilor de relaxare fiscală şi de majorare a salariilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Adrian-Marius Dobre a ţinut să sublinieze faptul că revizuirea negativă a estimărilor Comisiei Europene privind deficitul bugetar s-a făcut pe baza unor proiecte de lege care încă sunt în dezbatere şi care „nu pot fi analizate separat”.

Social-democratul a mai spus că „legea salarizării unitare care va aduce într-adevăr multe creşteri salariale nu trebuie privită separat când se calculează impactul asupra deficitului bugetar”.

Citeşte şi: Comisia Europeană: Estimările privind creşterea economiei româneşti în 2017, revizuite în scădere la 4,3%

„Sunt elemente complementare, cum ar fi creşterea salariului minim, creşterea salariilor în mediul privat, măsuri de combatere a muncii la negru sau limitarea utilizării abuzive a contractelor de muncă parţiale. Toate acestea vor aduce venituri suplimentare la bugetul de stat care vor compensa impactul bugetar al legii salarizării unitare”, a completat Adrian Dobre, conform News.ro.

Purtătorul de cuvânt al PSD a susţinut că datele prezentate recent de Institutul Naţional de Statistică cu privire la evoluţiile din primul trimestru confirmă că „programul de guvernare începe să pună economia în mişcare”.

„INS a publicat datele pentru primul trimestru care arată că la începutul acestui an am avut cea mai accelerată creştere a cifrei de afaceri din industrie, respectiv 10,9%. Asta înseamnă că avem o creştere economică sănătoasă, care poate genera locuri de muncă şi care ne oferă motive de a privi cu optimism evoluţiile economice din acest an”, a conchis Adrian Dobre.

România va înregistra o creştere economică solidă în 2017, de 4,3%, susţinută de relaxarea fiscală şi creşterile salariale, se arată în raportul de primăvară al Comisie Europene.

Totodată, proiectul legii salarizării unitare generează riscuri semnificative pentru estimările fiscale, potrivit Executivului UE.

Comisia anticipează că România va înregistra în 2017 o creştere economică de 4,3%, cu 0,1 puncte procentuale sub estimarea inclusă în raportul de ţară publicat în februarie. Pentru 2018, Comisia a menţinut prognoza la un avans al PIB de 3,7%.

De asemenea, Comisia se aşteaptă ca deficitul bugetar să atingă în acest an 3,5% din PIB, indicatul fiind cu 0,1 puncte sub cel anticipat anterior, de 3,6%. În cazul deficitului bugetar structural, Comisia prognozează că acesta va atinge 3,9% în 2017 şi 4% în 2018.

În pofida creşterii solide a PIB, raportul dintre datorii şi PIB va creşte de la 38% din PIB în 2015 la 40,9% în 2018. ”Proiectul salarizării unitate implică un risc semnificativ pentru estimările fiscale, cu un posibil impact de -2% din PIB în 2018”, se arată în raport.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Alimentul foarte des consumat, dar care ar trebui să fie evitat de femei însărcinate și copii. Puțini știu asta
Capital.ro
Ne-a părăsit cea mai mare actriță. A fost un simbol. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Nu va fi uitată
Playtech.ro
VIDEO: Orașul în care aproape toți locuitorii sunt veri. Boala misterioasă care i-a unit și i-a pus în alertă cercetătorii
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
Anunțul cutremurător despre fiul lui Ionel Ganea. Soția fostului fotbalist, Monica, a confirmat totul. Ți se rupe sufletul
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Cea mai urâtă lună mai. Frig neobișnuit și ploi enervante
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Întreruperi de curent în România, în perioada 12-16 mai. Lista județelor afectate
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Tragedie în lumea muzicii. Ne-a părăsit cel mai mare cântăreț: A atins milioane de oameni din întreaga lume
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Dorința incredibilă a unui tată care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină. În timp ce canicula o ucidea pe copilă, bărbatul se juca pe consolă
Horoscop Luni, 12 mai 2025. Zodia care se dedică astăzi în totalitate iubirii
MediaFlux
Tăieri de pensii în 2025. Pensionarii cu grupe de muncă, cei mai afectați
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve