Adrian Duicu, la ieşirea din arest: A fost o perioadă foarte urâtă, nu vreau să mi-o amintesc

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat, sâmbătă, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, unde a stat în arest preventiv timp de peste şase luni, că este nevinovat şi că va proba acest lucru în instanţă.

18 oct. 2014, 19:06
Adrian Duicu, la ieşirea din arest: A fost o perioadă foarte urâtă, nu vreau să mi-o amintesc

Cu siguranţă voi face faţă în instanţă, fără probleme. Nu sunt vinovat şi sunt sigur că timpul va demonstra că nu sunt vinovat”, a spus Adrian Duicu.

Duicu a mai declarat că perioada arestului a fost una „foarte urâtă”, pe care nu vrea să şi-o amintească, şi că instanţa va hotărî dacă a fost închis pe nedrept.

A fost o perioada foarte urata, pe care nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea si cred ca incepand de astazi s-a incheiat. (…) Nu am de reprosat absolut nimic. O sa respect toate deciziile instantei”, a spus Duicu.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: „Absolut nimic”.

Adrian Duicu, ELIBERAT din arestul preventiv şi mutat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

Adrian Duicu a fost eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu, ca şi în cazul fostului şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi al omului de afaceri Constantin Popescu, cercetaţi în acelaşi dosar. Toţi trei erau în arest din 4 aprilie.

ICCJ a respins astfel contestaţia procurorilor DNA la decizia similară luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) joi.

La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.