Adrian Hădean, prima reacţie după ce s-a anunţat că nu va mai face parte din juriu de la MasterChef

Emisiunea culinară ”MasterChef”, ajunsă la cel de-al şaselea sezon, difuzată de Pro TV, va avea un nou juriu, format din Samuel Le Torriellec, Răzvan Exarhu şi Liviu Popescu, care îi vor înlocui pe Adrian Hădean, Florin Scripcă (Chef Foa) şi Patrizia Paglieri. La scurt timp după anunţarea noului juriu, Adrian Hădean a postat pe blogul său un mesaj pentru cei care s-au grăbit să comenteze această decizie.

30 aug. 2016, 16:09

„Salut alegerea făcută și pe fiecare dintre membrii noului juriu. Samuel Le Torriellec e un bucătar foarte talentat și cu o contribuție bună la construirea gastronomiei românești moderne, Liviu Popescu a dezvoltat o afacere serioasă și impresionantă având ca motor bucătăria și nu ar trebui să i se solicite o demonstrație mai mare de atât referitoare la capacitatea de a judeca o farfurie cu mâncare, iar Răzvan Exarhu, prietenul meu, a învățat bucătărie în propriul bistro, the hard way. Am și gătit împreună, am și mâncat, am și comentat împreună suficient de multă mâncare încât să nu fiu îngrijorat deloc de soarta show-ului.

În ceea ce privește comentariile legate de cât de chef en titre trebuie să fii pentru a putea juriza un concurs de gătit, fie el destinat amatorilor, cum e Masterchef, fie el destinat profesioniștilor, vă atrag atenția asupra faptului că formatul nu are doar bucătari profesioniști în juriu la nivel mondial, mulți dintre jurați fiind restauratori (vezi Joe Bastianich), gastronomi, autori de cărți culinare, oameni specializați în ramuri ale gastronomiei.

Chiar celebrul ghid Michelin, care împarte stelele după care aleargă nenumărați restauratori și bucătari profesioniști deopotrivă, e realizat în baza judecății unor oameni printre care se numără foarte puțini bucătari. Așa că, poate că ar fi mai bine ca în bucătărie să ne concentrăm mai mult la mâncare, iar pe canapea să ne concentrăm mai mult la a nu ne îneca cu popcorn în timp ce ne bucurăm (sau nu) de un show tv. Succes, Masterchef”, a scris Adrian Hădean pe blogul personal.

Samuel Le Torriellec are o experienţă culinară de 25 de ani şi a coordonat activităţile din mai multe restaurante cu stele Michelin. Răzvan Exarhu este un artist culinar care a parcurs drumul de la om de radio şi televiziune la chef. Cel de-al treilea jurat, Liviu Popescu, este antreprenor HoReCa, deţinător şi manager al unor stabilimente culinare din România.

Cel de-al şaselea sezon al emisiunii „Masterchef” va intra în grila ProTV în primăvara anului 2017.

„Noul sezon «Masterchef» va atinge un nou nivel de expertiză. Reuşita în domeniul culinar nu presupune doar îndemânarea de a pregăti un preparat excepţional, ci şi abilitatea de a-l prezenta şi de a convinge că merită cumpărat”, au transmis reprezentanţii Pro TV.