Adrian Ionescu a încetat din viaţă la 64 de ani

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi seară, că Adrian Ionescu, referent de specialitate al Departamentului de Competiţii al forului, a încetat din viaţă.

30 dec. 2020, 08:38
Adrian Ionescu a încetat din viaţă la 64 de ani

Adrian Ionescu, fostul oficial al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), a murit la vârsta de 64 de ani. În ultima perioadă, după ce FRF a decis să nu mai delege ca observatori la meciuri persoanele mai în vârstă de 60 de ani pentru a le proteja de posibilitatea infectării cu noul coronavirus, Adrian Ionescu a fost referent de specialitate la „Competiţii”, la LPF.

Anunțul că Adrian Ionescu a decedat a fost făcut pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal în cursul serii de marți, 29 decembrie. Acesta suferea de o boală incurabilă la plămâni. În urmă cu 3 săptămâni, Ionescu s-a internat la Spitalul Militar pentru efectuarea unor investigaţii. În urma acestora, s-a descoperit că avea tumori la nivelul plămânilor, un cancer galopant. A fost operat de urgenţă, dar, din păcate, a fost prea târziu.

“Adrian Ionescu împlinise 64 de ani în urmă cu câteva zile, fiind născut pe 7 decembrie 1956. Ziarist de o deosebită valoare, Adrian Ionescu şi-a dedicat întreaga viaţă acestei meserii şi fotbalului, pe care l-a slujit în ultimele peste două decenii de viaţă în calitate de membru al Ligii Profesioniste”, se arată pe site-ul LPF.
A lucrat peste două decenii în cadrul LPF.

Adrian Ionescu a fost ofițer de presă al Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada în care Dumitru Dragomir era președinte, iar acesta a fost demis deoarece nu a dat zăpada din fața sediului LPF.

„Am fost chemat să particip la deszăpezirea care a avut loc aici, la noi, la LPF. La această acțiune au participat angajații, însă eu n-am putut să-i ajut, deoarece am suferit o operație și am o proteză în șold. În aceste condiții nu am cum să fac efort”, povestea, în 2012, chiar Adi Ionescu.

Adrian Ionescu a fost pe lista oficialilor spanioli de la Dinamo pentru postul de secretar general al clubului.

Doliu în sportul românesc. Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de atletism a murit în urma unui infarct