Adrian Iovan, într-un nou scandal cu împuşcături. Poliţia i-a întocmit dosar penal

Adrian Iovan a fost reclamat, joi dimineaţa, la poliţie că a împuşcat un câine maidanez. Iovan dezminte însă că ar fi făcut acest lucru.  Poliţiştii au deschis o anchetă şi i-au întocmit dosar penal. Iovan a predat la poliţie cele două arme pe care le deţine: una de vânătoare şi una de tir.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 13:37
Adrian Iovan, într-un nou scandal cu împuşcături. Poliţia i-a întocmit dosar penal

O vecină a lui Adrian Iovan din orașul Otopeni l-a reclamat joi dimineaţa la poliţie că i-ar fi împuşcat câinele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, Diana Sandu, poliţia a fost sesizată prin apel de urgenţă la 112 cu privire la faptul că „o persoană de sex masculin a împuşcat un câine maidanez”.

„În această cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului, încadrarea juridică a faptei şi aplicarea măsurilor legale”, a spus Diana Sandu.

Adrian Iovan a declarat, pentru România TV, că nu ştie nimic despre împuşcarea câinelui. Iovan a precizat că a predat armele la poliţie pentru clarificarea reclamaţiei.

Asta este procedura firească, normală pentru asemenea investigaţie până când se clarifică lucrurile„, a declarat Iovan, precizând că nu ştie cât va dura expertiza balistică a armelor sale.

El susţine că nu avea cum să împuşte câinele din moment ce dimineaţă, la ora 8.00, a plecat să-şi ducă fiul la grădiniţă.

Iovan suspectează că animalul ar fi putut fi împuşcat de către cineva care dorea să dea o spargere şi să nu fie lătrat de cîine. „În zona în care stau la Mogoşoaia, distanţa este foarte mare între case şi, fiind o zonă mai rarefiată, se mai dau spargeri , câinii latră şi probabil au vrut să scape de ei”, a spus Iovan.

Totuşi, Poliţia a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală, pe numele lui Adrian Iovan. Anunţul a fost făcut de Poliţia Capitalei, care a anunţat într-un comunicat: „În această dimineaţă, în jurul orei 09.30, Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Ilfov a fost sesizat prin apel de urgenţă 112 de către S.I., de 37 de ani, din Otopeni cu privire la faptul că pe un drum de servitute din acelaşi oraş, a fost împuşcat un câine. În urma cercetărilor, a fost identificat I.A., de 53 de ani, din Otopeni, care este deţinător  legal a două arme, respectiv una de vânătoare de calibru 12 şi una de tir cu glonţ de calibru 5,6.

Bărbatul s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ilfov, unde a fost audiat, şi a predat cele două arme în vederea efectuării expertizei tehnico-ştiinţifice-balistice. În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de I.A., pentru săvârşirea infracţiunii de uz fără drept de armă letală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 133 din Legea nr. 295/2004 R.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, iar la finalul acestora, dosarul va fi înaintat Parchetului competent, cu propunerea legală”.