Adrian Iovan, IMAGINI ŞOCANTE cu pilotul între fiarele contorsionate ale avionului GALERIE FOTO

ADRIAN IOVAN a murit la bordul avionului prăbuşit la Cluj, echipele de intervenţie ajungând la locul tragediei abia după cinci ore de la producerea ei. Iovan a fost găsit între fiarele contorsionate ale aeronavei, la bordul acesteia.

21 ian. 2014, 10:08

Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor, scrie citynews.ro.

Ultima dată când a avut o convorbire cu cei de la Romatsa, după ce a trecut de Sibiu, în zborul spre Oradea, Iovan a anunţat că va coborî la o altitudine de 2.100 de metri, mai mică decât cea normală, pentru că nu vedea nimic din cauza ceţii.

„A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat pentru Mediafax preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu.

ADRIAN IOVAN a murit. Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului. 

ADRIAN IOVAN ar fi anunţat atunci că va cobarî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

„A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat preşedintele Romatsa.

ADRIAN IOVAN A MURIT

ADRIAN IOVAN, biografie

ADRIAN IOVAN a terminat Liceul de Aviatie Aurel Vlaicu. Apoi a dat examen la aeronave si a intrat fara loc. Adrian Iovan spune ca putea sa meargă „la «Metalurgie» sau la Institutul de Marina. Da’ nu se vedea în turnatorie si nici pe punte cu undita-n mâna!”. Asa a ajuns la Bobocu! Erau 1.300 de candidati pe 60 de locuri.

La viata sa a stat la mansa mai multor tipuri de aeronave: IL 18, AN 24, BN 2 si, cel mai important, a pilotat marile Boeing-uri 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore. Apoi, iesit la pensie Adrian Iovan şi-a completat veniturile pilotând BN 2-uri, „Britten Norman 2” cu opt locuri.

Adrian Iovan a intrat în atentia presei în octombrie 2005, când Bogdan Iancu, un hot, a intrat prin efractie în casa din Bulevardul Primaverii, în care pilotul locuia împreună cu soţia lui, Romaniţa Iovan. Adrian Iovan l-a împuşcat pe hoţ.