Adrian Marinescu a făcut anunţul. Când vom scăpa de pandemie: Presiunea medicală va scădea abia atunci!

Adrian Marinescu a vorbit despre momentul în care presiunea medicală va scădea şi vor putea fi relaxate restricţiile în România.

08 mart. 2021, 08:48
Adrian Marinescu a făcut anunţul. Când vom scăpa de pandemie: Presiunea medicală va scădea abia atunci!

Adrian Marinescu a făcut anunţul. Medicul infecţionist atrage atenţia că o relaxare va avea loc abia în a doua parte a verii.

Adrian Marinescu a făcut anunţul. Când vom scăpa de pandemie: Presiunea medicală va scădea abia atunci!

”În momentul în care avem 25% din populaţie vaccinată, începe să se vadă în plan practic, în sensul scăderii presiunii la nivel medical. Lucrurile acestea se vor întâmpla să zicem în vară sau în a doua parte a verii, lucrurile vor fi mai echilibrate, chiar dacă nu vom scăpa cu totul de pandemie”, a afirmat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Matei Balş.

Până atunci trebuie să respectăm măsurile de protecţie. Distanţarea socială, igienizarea frecventă şi purtarea măştii chirurgicale.

”Este evident că atunci când desfăşori o activitate fizică, principial vorbind, nu e bine să porţi mască. Nu e bine din punct de vedere medical. Şi atunci vom găsi variantele cele mai bune pentru cei mici, vor sta în aer liber, vor păstra distanţa în aşa fel încât să nu fie risc de transmitere”, a apreciat medicul.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 20.900 de persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.560. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 47.069 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.771 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.503 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 114 persoane.

Duminică au fost vaccinați peste 45.000 de români și au fost înregistrate 71 de reacții adverse, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 07 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Citeşte şi: Românii au organizat cel mai amplu protest din pandemie. Liderii AUR şi Diana Şoşoacă cheamă la răscoală. Val de proteste în toată lumea LIVE VIDEO