Românii au organizat cel mai amplu protest din pandemie. Liderii AUR şi Diana Şoşoacă cheamă la răscoală. Val de proteste în toată lumea LIVE VIDEO

Val de proteste anti-restrictii in Europa: Viena, Paris și Londra sunt punctele fierbinti. Şi românii au ieşit duminică la protest în Bucureşti şi Sibiu.

07 mart. 2021, 15:24

Val de proteste UPDATE:

„Mă bucur că am reuşit să ajung la protest. Aceste restricţii sunt total neconstituţionale. Noi, poporul, incepem să ne trezim şi să luăm atitudine. Cred ca si domnii politisti ar trebui să inteleaga ca ei servesc patria.

În ceea ce priveste legea vaccinarii, cred ca avem de-a face cu un Parlament incult juridic.

Am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputatilor si am studiat impreuna legea vaccinarii. Pe pagina mea am postzat aceste dispozitii cu privire la obligativitatea vaccinarii. Mi s-a spus că sunt prea sus. Si daca adopta legea, aceasta este neconstitutionala si incalca constituţia. Avem de-a face cu nişte inculti juridic.

Eu când aud de al treilea val mă găndesc că pe ăstia i-a lovit în cap un tsunami. Care al treilea val? de unde, ca nici primul nu a fost. Îl consider pe domnul Arafat vinovat de omor calificat. Raed Arafat a impus nişte protocoale de la care medicii nu abdică.”, a spus Diana Şoşoacă.

Val de proteste UPDATE: Diana Şoşoacă a ajuns la finalul protestelor, după ce liderii AUR au plecat de la manifestaţie.

Val de proteste UPDATE: Organizatorii au fost amendaţi cu 7000 de lei pentru că au permis accesul unui număr de persoane care încalcă regulile din pandemie.

Val de proteste UPDATE: Oamenii au plecat în marş spre Senat.

Val de proteste UPDATE: „Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Val de proteste Update. Liderul AUR, George Simion, s-a arătat extrem de revoltat din cauza faptului că Bucureștiul revine în scenariul roșu și susține că este timpul pentru proteste de amploare.
„Din nou scenariu roșu! Restaurantele și școlile se închid în București, Timiș și alte zone. Nici măcar nu se poate respinge starea de alertă și aceste scenarii în Parlament. Alții decid în numele românilor. E timpul pentru proteste!”, a declarat George Simion.

Val de proteste. Zeci de părinți s-au adunat să protesteze împotriva legii obligativității vaccinării, care, după cum spun reprezentanții Alianței Părinților, urmează să fie adoptată de către Parlament. Liderii protestatarilor se așteaptă chiar la 5.000 de participanți la evenimentul de astăzi. La protest se află şi George Simion, liderul AUR.

Val de proteste în toată lumea. La București, Alianța Părinților cheamă lumea la un protest. „Duminică, 7 Martie, începând cu orele 15.00, vă așteptăm la Parcul Izvor în fața Parlamentului la manifestație, pentru Libertate”, anunță Alianța Părinților într-un eveniment promovat pe Facebook. Anunţul vine după ce în Bucureşti s-a anunţat scenariu roşu, la Timişoara este carantină, iar alte oraşe mari ale ţării se află sub restricţii.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, într-o conferință de presă, că până la 1 martie s-au înregistrat 5.458 reactii adverse, rata de incidență a reacțiilor adverse fiind de 3,5 reacții adverse la 1.000 de doze de vaccin, informează SPS.

Potrivit oficialului, în luna februarie „vârsta mediană” a românilor care au avut reacții adverse după ce s-au vaccinat este de 39 de ani. El a precizat că se înregistrează „o tendință spre persoanele cu vârstă tânără” în ceea ce privește reacțiile adverse. Gheorghiță a menționat că femeile reprezintă 64% din persoanele vaccinate care au avut reacții adverse. Diana Şoşoacă şi AUR au anunţat că susţin protestul.

Coronavirus: Mii de persoane au manifestat la Viena împotriva restricţiilor

Val de proteste. Mii de persoane au manifestat din nou sâmbătă în centrul Vienei pentru a protesta împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

Diana Şoşoacă, mesaj pentru români: „Ieşiţi în stradă şi apăraţi-vă copiii!”. Senatoarea îl cheamă şi pe Ciolacu la protest

Poliţia a anunţat că a făcut „câteva” arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri izolate între manifestanţi şi contra-manifestanţi de stânga.

Majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce traversau centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a făcut apel la o adunare.

Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat în februarie prin redeschiderea şcolilor, magazinelor şi muzeelor. Însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi testele obligatorii pentru elevii care sunt prezenţi fizic în şcoli.

☝️Corona protest in Vienna!

Posted by Metropole – Vienna in English on Saturday, March 6, 2021

În cadrul unei intervenţii în faţa mulţimii, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul că duce o politică „nebună şi bizară”.

Manifestanţii au scandat sloganuri şi au afişat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz.

La manifestaţii precedente împotriva măştilor şi restricţiilor, au fost prezenţi şi membri ai extremei-drepte, inclusiv neonazişti.

Numărul cazurilor de contaminare raportate în fiecare zi a crescut în ultimele săptămâni. Sâmbătă au fost înregistrate peste 2.500 de noi cazuri.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Rudolf Anschober, varianta britanică a coronavirusului, mult mai contagioasă, este în prezent dominantă în Austria. Mai multe sute de persoane s-au adunat sâmbătă la prânz la Viena pentru a demonstra împotriva măsurilor introduse pentru a opri răspândirea coronavirusului, numeroşi protestatari venind cu autocare din afara capitalei, relatează media locale, preluate de DPA.

Unii protestatari au purtat diverse pancarte, iar pe unele era scris un mesaj prin care se cerea demisia cancelarului Sebastian Kurz, conform agenţiei austriece de presă APA.

Poliţia a verificat dacă participanţii la protest respectau regulile de protecţie sanitară, cum ar fi distanţarea socială şi purtarea măştii.

Aproximativ 200 de contra-demonstranţi s-au adunat pentru un marş pe bicicletă.

Formaţiunea de opoziţie de extremă-dreapta FPO şi alte voci au făcut apel la o demonstraţie pentru a doua parte a zilei de sâmbătă, sub sloganul ‘Democraţie, drepturi fundamentale şi libertate’.

La eveniment sunt aşteptate circa 3.000 de persoane, iar fostul ministru de interne Herbert Kickl ar urma să ţină un discurs.

Val de proteste și la Stockholm

Mai multe sute de persoane au protestat sâmbătă la Stockholm împotriva restricţiilor introduse împotriva pandemiei de coronavirus în Suedia, încâlcând o interdicţie privind adunările publice, relatează DPA.

Demonstraţia nu a fost autorizată. La scurt timp după ce protestatarii s-au adunat într-una din principalele pieţe din capitala Suediei, forţele de ordine le-au cerut să se disperseze.

Poliţia a transmis prin portavoci că, în timpul pandemiei, nu pot avea loc adunări publice mai mari de opt persoane.

Protestul a fost pregătit pe reţelele de socializare de un grup numit Suedia Liberă, ai cărui susţinători sunt critici şi sceptici în privinţa restricţiilor şi informaţiilor autorităţilor.

“Atât de multe persoane din Suedia s-au săturat de aceste restricţii, care sunt nefondate, şi vor să ia o poziţie”, a spus unul dintre organizatori, Filip Sjostrom, pentru cotidianul Expressen de la Stockholm.

După un timp, mulţimea a părăsit piaţa Medborgarplatsen din cartierul Sodermalm şi a mărşăluit spre parcul central Kungstradgarden în spatele unui banner mare pe care era scris ‘Pentru libertate şi adevăr’.

Unii protestatari au avut pancarte cu texte care criticau vaccinările.

În Kungstradgarden, poliţia a reluat apelurile ca mulţimea să se disperseze, potrivit Agerpres.

Treptat, adunarea s-a dispersat, conform imaginilor transmise de televiziuni. Până vineri, aproximativ 7% din populaţia adultă din Suedia a primit prima doză de vaccin, a anunţat Autoritatea Sanitară Publică.

În Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, s-au înregistrat 684.000 de cazuri de infectare şi 13.003 de decese legate de coronavirus.

Val de proteste în Paraguay şi Argentina faţă de răspunsul autorităţilor la criza sanitară

O serie de manifestaţii au avut loc vineri seară în oraşe din Paraguay şi Argentina faţă de modul în care autorităţile gestionează criza sanitară provocată de Covid-19. Protestele au devenit violente, după ce forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe din cauciuc, relatează Reuters.

În capitala Asuncion, vineri noapte mii de oameni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de măsurile luate de conducere, iar sub presiune ministrul Sănătăţii a demisionat.

Forţele de ordine au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea adunată în faţa clădirii Congresului din centrul capitalei Paraguayului, unde protestatarii au trecut de bariere, au incendiat baricade şi au aruncat cu pietre în poliţişti.

Numărul contaminărilor zilnice cu SARS-CoV-2 a atins un maxim în Paraguay, unde spitalele sunt în colaps.

„Este păcat că tinerii au dus asta prea departe. Sunt oameni care nu caută decât să distrugă”, a declarat ministrul de Interne, Arnaldo Giuzzio, pentru postul Telefuturo. „Aceste violenţe nu au sens”.

 

Vineri, ministrul Sănătăţii, Julio Mazzoleni, a demisionat, după o zi de când parlamentarii i-au cerut acest lucru.

Mazzoleni este unul dintre înalţii oficiali sanitari din America Latină care au fost forţaţi să demisioneze în ultimele săptămâni.

Preşedintele Mario Abso l-a numit pe dr. Julio Borba, viceprim-ministru, în locul lui Mazzoleni. El a spus că va începe imediat să găsească o soluţie pentru a obţine medicamente şi consumabile.

În ultimele şapte zile, în Paraguay au fost înregistrate câte 115 contaminări la 100.000 de oameni. Mai puţin de 0,1% dintre locuitorii ţării au fost vaccinaţi.

De la începutul pandemiei, în Paraguay – ţară cu aproximativ 7 milioane de locuitori – au fost înregistrate peste 165.800 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 3.270 de decese asociate.

De cealaltă parte, în Argentina, oamenii au ieşit în stradă pentru a contesta restricţiile impuse în contextul creşterii numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Mai multe grupuri internaţionale pentru drepturile omului au condamnat folosirea generalizată a forţei de către poliţia din provincia argentiniană Formosa.

Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, forţele de ordine au tras vineri cu gloanţe din cauciuc şi au lansat gaze lacrimogene asupra protestatarilor din capitala Formosa, după ce autorităţile au decis închiderea mai multor unităţi economice în încercarea de a opri creşterea numărului de cazuri.

Mai multe persoane au fost rănite, între care şi jurnalişti, şi au fost făcute şi câteva arestări.

Şeful Cabinetului preşedintelui Alberto Fernandez a scris pe Twitter că „statul trebuie să garanteze exprimarea liberă şi paşnică a cetăţenilor… violenţa nu este vreodată calea”.

Formosa, aflată în nordul Argentinei, este una dintre cele mai sărace provincii din ţara sud-americană şi a fost foarte afectată de recesiunea agravată de criza sanitară.

Argentina, cu aproximativ 44,5 milioane de locuitori, a înregistrat peste 2,14 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, începând cu luna martie a anului trecut, şi mai mult de 52.780 de decese asociate.

https://www.youtube.com/watch?v=6ERbQGlZfvg