Adrian Marinescu, anunţ despre reinfectările COVID: „Dacă vârstă este avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare”

Adrian Marinescu a venit cu explicaţii după ce Alexandru Arşinel s-a infectat cu o formă gravă a noului coronavirus, deşi fusese vaccinat cu Pfizer.

20 apr. 2021, 18:44
Adrian Marinescu, anunţ despre reinfectările COVID: „Dacă vârstă este avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare”

Adrian Marinescu, anunţ despre reinfectările COVID. Medicul infecţionist la Institutul „Matei Balş” a spus care este influențată dezvoltarea anticorpilor de vârsta persoanelor care decis să se vaccineze anti-COVID-19.

Adrian Marinescu, anunţ despre reinfectările COVID: „Dacă vârstă este avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare”

Doctorula explicat legătura între dezvoltarea anticorpilor şi vârsta persoanelor care decid să se vaccineze. El a subliniat că imunitatea devine dublă, o dată prin trecerea prin boala dar şi prin imunitatea celulelor care au memorie şi pot recunoaște mai repede virusul, potrivit Antena 3.

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule.

Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Alexandru Arșinel și soția lui s-au infectat cu coronavirus și au fost internați la spital, în ciuda faptului că sunt vaccinați anti-Covid.

Alexandru Arșinel și soția lui și-au făcut și și rapelul anti-Covid în urmă cu două luni, au respectat toate măsurile de protecție și, totuși, s-au infectat cu coronavirus. Acum au ajuns amândoi să fie internați la spital. Actorul nu a vrut să dea prea multe detalii, însă a spus că va vorbi despre acest aspect când va ieși din spital.

Actorul a mărturisit doar că în acest moment se simte bine. “Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavostră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a declarat Alexandru Arșinel pentru Fanatik.

Citeşte şi: Alexandru Arșinel și soția lui, internați la spital cu COVID la două luni după rapel