Valeriu Gheorghiță reacționează în cazul lui Alexandru Arșinel. Actorul s-a infectat la două luni după rapel

Coordonatorul campaniei de vaccinare a reacționat după ce Alexandru Arșinel s-a infectat cu coronavirus și a fost internat în spital. Actorul s-a vaccinat împotriva COVID în urmă cu două luni.

20 apr. 2021, 15:53
Valeriu Gheorghiță reacționează în cazul lui Alexandru Arșinel. Actorul s-a infectat la două luni după rapel

Valeriu Gheorghiță reacționează în cazul lui Alexandru Arșinel. Medicul susține că există persoane, în mod deosebit cele vulnerabile, care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie protejate. Acesta precizează că, chiar și în aceste cazuri riscul de complicații este semnificativ mai scăzut.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție. Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, față de complicații, față de riscul de spitalizare sau față de deces, adaugă acesta. Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecției asimptomatice și a riscului de transmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, precizează Valeriu Gheoghiţă.

Citește și: Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID

Valeriu Gheorghiță reacționează în cazul lui Alexandru Arșinel. Actorul și soția lui, internați la spital cu COVID la două luni după rapel

Actorul și soția lui s-au infectat cu coronavirus și au fost internați la spital, în ciuda faptului că sunt vaccinați anti-Covid. Alexandru Arșinel și soția lui și-au făcut și și rapelul anti-Covid în urmă cu două luni, au respectat toate măsurile de protecție și, totuși, s-au infectat cu coronavirus. Acum au ajuns amândoi să fie internați la spital. Actorul nu a vrut să dea prea multe detalii, însă a spus că va vorbi despre acest aspect când va ieși din spital.

Actorul a mărturisit doar că în acest moment se simte bine. “Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavostră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a declarat Alexandru Arșinel pentru Fanatik.

Citește și: Medic la ATI Colentina, despre derapajele lui Vlad Voiculescu: „Ne-a făcut un mare rău tuturor. Nimeni nu poate ascunde morţii de Covid”