Adrian Marinescu anunță dezastrul în România. Ce urmează în următoarea lună

Medicul de la ”Matei Balș” susține că în următoarele luni se va înregistra un număr mare de infectări zilnice cu coronavirus.

13 mart. 2021, 09:21
Adrian Marinescu anunță dezastrul în România. Ce urmează în următoarea lună

Adrian Marinescu anunță dezastrul în România. Directorul medical al Institutului ”Matei Balș” susține că se întâmplă destul de des să nu fie paturi disponibile pentru pacienții cu forme medii și severe COVID. Medicul susține că urmează o lună cu un număr mare de infectări.

„Cel puţin deocamdată, numărul spitalelor din circuitul COVID nu a crescut, vorbim de România. În aşa fel încât, situaţia începe să fie complicată. Vorbesc de Institutul „Matei Balş”, dar vorbesc şi de celelalte câteva spitale. Pentru că ai un număr mare de infectări, ai nevoie de paturi, nu doar de Terapie, ci şi de non-terapie. Or, la noi se întâmplă destul de clar şi de des să nu avem paturi nici pentru pacienţii care au forme medii şi severe, să fie complicat să reuşim să îi rezolvăm. Următoarea perioadă o să însemne acelaşi lucru, cu număr mare de infectări, pacienţi care au nevoie de internare, în aşa fel încât nu ne aşteptăm ca în următoarea lună să fie îmbunătăţiri, ba dimpotrivă”, a explicat Adrian Marinescu pentru AGERPRES.

Citește și: Prima persoană din etapa a treia va fi vaccinată pe 15 martie! Peste 30.000 de persoane s-au programat

Adrian Marinescu anunță dezastrul în România. Medicul a afirmat că România se află în valul al treilea al pandemiei COVID, lucru care aduce un număr mult mai mare de infectări. Adrian Marinescu susține că măsurile de prevenție trebuie păstrate, în contextul în care tulpinele COVID circulă în comunitate și duc la creșterea numărului de cazuri.

„Este evident pentru noi toţi că suntem în al treilea val al pandemiei – şi nu vorbim doar despre România. Toată Europa şi Mapamondul de fapt sunt în alt treilea val, ceea ce înseamnă un număr mare de infectări. Toate variantele noi joacă un rol şi în general un virus, când stă mai mult timp în circulaţie, suferă mutaţii şi apar şi alte variante virale, cum se întâmplă acum”, a mai arătat Adrian Marinescu.