Adrian Marinescu, apel disperat! Norovirusul face ravagii în România: val de internări din cauza transmiterii rapide

Norovirusul, sau așa cum i se mai spune popular, gripa stomacului, face din ce în ce mai multe victime. În Râșnov este epidemie de norovirus, aproape 150 de oameni fiind deja diagnosticați cu această boală.

27 iul. 2021, 13:03
Adrian Marinescu, apel disperat! Norovirusul face ravagii în România: val de internări din cauza transmiterii rapide

Adrian Marinescu, apel disperat! Norovirusul, sau așa cum i se mai spune popular, gripa stomacului, face din ce în ce mai multe victime. În Râșnov este epidemie de norovirus, aproape 150 de oameni fiind deja diagnosticați cu această boală.

Adrian Marinescu, apel disperat!

”Este, de fapt, gastroenterita, care de cele mai multe ori are cauze infecțioase și să știți că nu e vorba numai de o cauză virală. Poate fi o cauză bacteriană sau parazitară. La copil vorbim și de rotavirus. Este o boală diareică care poate pune probleme la cei care au un sistem imunitar deficitar.  Este boala mâinilor murdare și se transmite ca multe alte boli diareice și, din păcate, la copiii mici și la cei care au boli asociate, poate apărea deshidratarea care să ducă la complicații severe, se transmite ușor. În general, astfel de cazuri erau mai degrabă în America, dar iată că au ajuns și în Europa și în România. Nu cred că vor fi probleme de acum în colo. Trebuie doar să fim atenți la cum prevenim și să luăm în calcul că putem să avem și această gastroenterită infecțioasă. Trebui să ne protejăm prin regulile de igienă, prin lucrurile pe care le facem în general în bolile infecțioase diareice!”, a povestit infecționistul Adrian Marinescu la Antena 3.

Efectele adverse ale vaccinării anti-Covid cu a treia doză. Explicaţia medicului Adrian Marinescu

În privința obligativității vaccinării împotriva Covid/19, Adrian Marinescu a spus că nu crede că se va pune problema. „Din fericire, imunitatea se obtine și prin trecerea prin boală. Cel puțin jumătate dintre români au imunitate, fie la trecerea prin boală, fie la vaccinare și asta înseamnă că vor fi protejati. Imunitatea cea mai importantă este la nivel de celule, nu la nivel de anticorpi. Suntem protejați și de linfocite”.


loading...