Adrian Marinescu are alternative la purtarea măștii de protecție pe plajă! ”Aș face diferența. Trebuie să fii atent la niște lucruri”

Directorul medical al Institutului Matei Balș propune o variantă mult mai echilibrată privind obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajă.

27 apr. 2021, 22:40
Adrian Marinescu are alternative la purtarea măștii de protecție pe plajă! ”Aș face diferența. Trebuie să fii atent la niște lucruri”

Adrian Marinescu are alternative la purtarea măștii de protecție pe plajă! Medicul susține că ar gândi o variantă mult mai echilibrată în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajă și ar face diferența dintre spațiu închis și spațiu deschis.

„Eu aș gândi o variantă echilibrată, aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis, dar tot foarte adevărat e că ar trebui ca noi toți să înțelegem că dacă n-ai avea mască în spațiul deschis ar trebui să înlocuiești cu distanțarea, să fii atent la niște lucruri”, a mai spus Adrian Marinescu la Aleph News, subliniind că nu ar introduce obligativitatea purtării măştii pe plajă.

Citește și: EXCLUSIV. Alexandru Rafila: „Imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid este de cel puțin un an, nu șase luni; Abia în octombrie ajungem la 10 milioane de persoane vaccinate”

Adrian Marinescu are alternative la purtarea măștii de protecție pe plajă!  Medicul a precizat că în valul al treilea al pandemiei COVID au fost afectați mai mult tinerii, iar dintre cei infectați, mulți au făcut forme grave.

„Dacă vorbim de valul al treilea, e clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări. Nu înseamnă neapărat că au fost forme severe, dar în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe. Motiv pentru care vârsta aparent a scăzut, adică poți să vezi în terapie și un pacient de vârstă medie sau chiar tânăr, față de valul al doilea când se întâmpla mai rar”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Citește și: Ce se întâmplă cu pașaportul de vaccinare în România! Klaus Iohannis: ”Nu putem împărți cetățenii în două categorii”