Adrian Marinescu, despre sfârşitul pandemiei: „Sezonul rece e ultima strigare”

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemiei şi este destul de optimist în această privinţă. Directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală este de părere că iarna aceasta este ultima în care ne vom afla în pandemie.

19 sept. 2021, 17:57
Adrian Marinescu, despre sfârşitul pandemiei: „Sezonul rece e ultima strigare”
Adrian Marinescu, despre sfârşitul pandemiei

Adrian Marinescu

, despre sfârşitul pandemiei. „Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).

Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie„, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

Adrian Marinescu, despre sfârşitul pandemiei

Specialistul a povestit că şi-a dorit din copilărie să devină medic, iar cel mai plăcut sentiment este acela când reuşeşte să rezolve un caz grav.

Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva.

Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor„, a mai explicat medicul Adrian Marinescu.

Citeşte şi: Adrian Marinescu: „Media fiecărei săptămâni e evidentă către creștere cu un procent de 20-25% a infectărilor cu COVID”

Adrian Marinescu: Toate locurile din spital de la ATI sunt ocupate

Valul patru al pandemiei indică un nou record negativ, iar locurile din spital de la Terapie Intensivă sunt ocupate, a avertizat managerul Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu.

,,Nu numai că nu sunt locuri la terapie intensivă, în momentul în care se eliberează aceste locuri, din diverse considerente, ele se ocupă cu pacienții cu forme severe tot din spital.

Ceea ce este și mai grav este că toate locurile din spital în momentul de față sunt ocupate, iar ceea ce se eliberează în prima parte a zilei se ocupă imediat, tocmai că sunt pacienți în așteptare și au nevoie de internare’’, a precizat Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balș, la Realitatea PLUS.