Adrian Marinescu, după numărul mare de cazuri de COVID-19: „Capitala este o zonă roşie!”

Spitalele din toată ţara se pregătesc pentru cel mai negru sceariu, acela când am putea avea între 6.000 şi 7.000 de cazuri pe zi.

11 oct. 2020, 06:58
Adrian Marinescu, după numărul mare de cazuri de COVID-19: „Capitala este o zonă roşie!”

Specialiştii spun că imunizarea joacă un rol esenţial în stoparea pandemiei. Aceştia spun că este necesară imunizarea a 60-70% din populație.

În acest moment, procentul este de doar 4,6%, iar în ultima săptămână s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri de noi de COVID-19.

Medicul Adrian Marinescu a anunţat când va lua sfârşit pandemia de COVID. Care este procentul de imunizare necesar 

”Presiunea oricum mare şi în acest moment, atunci când vorbim de spitalele COVID. E clar că în momentul în care avem multe cazuri în fiecare zi şi asta se va întâmpla şi în viitorul apropiat, situaţia trebuie echilibrată, prin faptul că alte spitale vor intra în circuitul infecţiei cu SARS-CoV-2.

E clar că trebuie să fie mai multe locuri, mai ales în zonele roşii cum e Capitala. Un calcul simplu ne spune că în momentul în care avem aproximativ 500 de noi de infectări într-o zi, 5% sunt forme severe, un procent semnificativ sunt forme medii care au nevoie de internare, atunci e clar că e nevoie de mai multe locuri. La ce să ne aşteptăm? Depinde cât de repede vor fi aceste creşteri.

Alexandru Rafila, avertisment TERIFIANT despre COVID: „E greu de crezut că nu vom ajunge la 5.000 de infectări pe zi”

Dacă de la o zi la alta vom avea o creştere imporantă, sigur că va fi greu de intervenit într-un timp scurt. Ce înseamnă? Sunt trei componente. Acele măsuri de prevenție sunt obligatorii și când vorbim de mască, ea este varianta clară pe care o avem, în așa fel încât până când ieșim din casă și până când să ne întoarcem”, a spus medicul Adrian Marinescu,  la A3.