Medicul Adrian Marinescu a anunţat când va lua sfârşit pandemia de COVID. Care este procentul de imunizare necesar

Medicul Adrian Marinescu susține că este necesară imunizarea a 60-70% din populație pentru a putea ”discuta de un moment de încheiere a pandemiei”. Ministrul Sănătășii a anunțat vineri, faptul că, până în prezent, procesul de imunizare a populației României la noul coronavirus este de 4,6%.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 09:18
Medicul Adrian Marinescu a anunţat când va lua sfârşit pandemia de COVID. Care este procentul de imunizare necesar

Speranța unei imunizări colective a populației este legată de apariția unui vaccin împotriva coronavirusului. În acest moment, la nivel mondial sunt peste 200 de vaccinuri în dezvoltare, în stadii clinice, iar 8 în stadiul final al testării.

Citește și: Criză de Remdesivir, deşi România a primit a doua cea mai mare cantitate din UE. Medicul Adrian Marinescu: „Nu e suficient

Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș”, susține că va trebui vaccinată mai bine de jumătate din populaţia lumii, pentru ca luminiţa din capătul tunelului să se vadă și să putem spera într-o încheiere a pandemiei.

„Un vaccin, din momentul în care este obţinut, el trebuie să fie produs pe scară largă, trebuie să fie distribuit, trebuie să fie o campanie pentru fiecare ţară în parte. Trebuie să fie o acţiune care se desfăşoară într-un anumit fel. Probabil că în jur de 60-70%, ar fi un procent minim necesar de imunizare, ca lucrurile, într-adevăr, să se vadă, să putem discuta de un moment de încheiere pentru pandemie”, a declarat Adrian Marinescu, citat de Mediafax.