Adrian Mititelu a fost achitat în dosarul în care primise cinci ani de închisoare. A fost acuzat de evaziune fiscală: fapta s-a prescris!

Adrian Mititelu a fost achitat după ce, în ianuarie 2021, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe patronul celor de la FC U Craiova la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

17 dec. 2021, 11:11
Adrian Mititelu a fost achitat în dosarul în care primise cinci ani de închisoare. A fost acuzat de evaziune fiscală: fapta s-a prescris!
Adrian Mititelu / FOTO: GSP

Adrian Mititelu a fost achitat în dosarul în care primise cinci ani de închisoare. Adrian Mititelu și ceilalți acuzați au fost trimiși în judecată în 2014, de către DIICOT. Decizia din ianuarie 2021 nu era definitivă. Magistrații Curții de Apel au constatat câ fapta pentru care Adrian Mititelu a fost condamnat în primă instanță intră sub incidența termenului de prescripție!

Adrian Mititelu a fost achitat în dosarul în care primise cinci ani de închisoare

Adrian Mititelu a fost acuzat că alături de alte opt persoane ar fi comis mai multe infracțiuni, precum ” constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii”.

Lovitură de 13 milioane de euro dată de Adrian Mititelu în dosarul falimentului Fotbal Club U. Craiova. Piţurcă primeşte mai mult de jumătate din sumă

„Tribunalul condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice.
Prin sentința penală nr.82/13.02.2019 pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5997/63/2016 definitivă prin decizia penală nr.1364/5.11.2020 pronunțată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare”, se arată în motivarea Tribunalului Dolj, pentru sentinţa din ianuarie 2021.

Adrian Mititelu ar putea fi eliberat. Când poate ieși patronul lui FC U Craiova din închisoare

„ACHITAT DEFINITIV ÎN CELĂLALT DOSAR ÎN CARE PRIMISE 5 ANI CU EXECUTARE! În vară, tata o să intre în comisia de eliberare. Să aveți o zi frumoasă, dușmani!”, a scris Adrian Mititelul jr. pe Facebook.

Adrian Mititelu ispășește deja o pedeapsă de trei ani dictată pe 5 noiembrie 2020, în „Dosarul Mihai Costea”.