Lovitură de 13 milioane de euro dată de Adrian Mititelu în dosarul falimentului Fotbal Club U. Craiova. Piţurcă primeşte mai mult de jumătate din sumă

Victor Pițurcă și ceilalți înscriși la masa credală în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova S.A., deschis în 2014 vechii societăți a lui Adrian Mititelu, au primit o veste excelentă.

13 dec. 2021, 17:07
Lovitură de 13 milioane de euro dată de Adrian Mititelu în dosarul falimentului Fotbal Club U. Craiova. Piţurcă primeşte mai mult de jumătate din sumă

Tribunalul Dolj a dispus recent ca societatea aflată în faliment să fie despăgubită de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova.

Sentința publicată pe portalul just.ro, la 26 noiembrie 2021 arată:  „Obligă pârâta Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor să acorde măsuri compensatorii prin 64.238.400 puncte corespunzătoare suprafeței de teren de 43 ha teren intravilan situat în Municipiul Craiova, în favoarea reclamantei FOTBAL CLUB U. CRAIOVA S.A”, potrivit Gsp.

Un punct are valoarea de un leu. Astfel, cele 64.238.400 puncte înseamnă 64.238.400 de lei, echivalentul a 13 milioane de euro.

Decizia Tribunalului Dolj

Suma va fi distribuită creditorilor, iar Victor Pițurcă va fi unul dintre cei mai câștigați oameni. Antrenorul se află în fruntea tabelului celor înscrişi la masa credală, cu 6.964.893 euro.

Fostul selecționer a ajuns să reclame această datorie uriașă, în baza deciziei Comisiei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, din martie 2011, după ce Adrian Mititelu i-a reziliat unilateral contractul cu FC U. Craiova S.A.  Pe 26 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a dat câștig de cauză lui Victor Piţurcă în procesul în care patronul Adrian Mititelu a contestat o decizie a instantelor din fotbal conform căreia clubul FC U Craiova SA era obligat să plătească daune.

Citeşte şi: LIGA CAMPIONILOR optimi de finală. Gafă colosală a UEFA! Tragerea la sorţi s-a repetat: PSG – Real Madrid, derby-ul optimilor