Adrian Mititelu a pierdut palmaresul Universităţii Craiova. Instanţa a decis că acesta poate fi folosit exclusiv de echipa lui Mihai Rotaru

Judecătoria Timișoara au decis ca CS Universitatea Craiova să folosească palmaresul sportiv în mod exclusiv al echipei istoricedin Bănie. Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, poate urma o cale de atac la Curtea de Apel Timișoara, în următoarele 30 de zile.

10 iul. 2023, 12:46
Adrian Mititelu a pierdut palmaresul Universităţii Craiova. Instanţa a decis că acesta poate fi folosit exclusiv de echipa lui Mihai Rotaru
Adrian Mititelu a pierdut palmaresul Universităţii Craiova. Instanţa a decis că acesta foate fi folosit exclusiv de echipa lui Mihai Rotaru

Adrian Mititelu a pierdut palmaresul Universităţii Craiova. „Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient acesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinței civile numărul 149/23.05.2017 pronunțat de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acțiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA prin lichidator judiciar AGENȚIA DE INSOLVENȚĂ S.P.R.L. și constantă că reclamanta deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și a tuturor derivatelor acestuia, precum și dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale și sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia.

Menține în rest dispozițiile sentinței apelate. Cu recurs, în 30 de zile, de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timișoara. Pron unțată la data de 10.07.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, este sentinţa Judecătoriei Timişoara, după ce CS Universitatea Craiova a cerut în instanță recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului din 1948 până în 1991.

Citeşte şi: Primele dezvăluiri ale lui Adrian Mititelu după ieşirea din închisoare: „Am stat într-o cameră de 3×3 metri, era cumplit. Am servit mâncarea, eram ospătar”

„Cei de la echipa cealaltă trebuie să schimbe stema, pentru că aduce foarte mult cu a noastră. E o copie a stemei noastre. Avem un proces în care am cerut să se constate că e o copie și cred că în baza acestei decizii instanța va obliga clubul lor să o schimbe. De altfel, cred că și ei se așteaptă pentru că au deja una cu „U”. Nu au voie să folosească Știința, Craiova Maxima sau alte denumiri atribuite Universității Craiova, acelea au fost câștigate la alt proces. Decizia este executorie din acest moment!”, a declarat Mihai Rotaru, patronul celor de la CS Universiteta Craiova, pentru ProSport.