Primele dezvăluiri ale lui Adrian Mititelu după ieşirea din închisoare: „Am stat într-o cameră de 3×3 metri, era cumplit. Am servit mâncarea, eram ospătar”

Adrian Mititelu, patronul de la FCU Craiova, a povestit ce a trăit în spatele gratiilor, în Penitenciarul Pelendava din Craiova, pentru prima dată de când a fost eliberat, în luna iulie.

10 aug. 2022, 23:23
Primele dezvăluiri ale lui Adrian Mititelu după ieşirea din închisoare: „Am stat într-o cameră de 3×3 metri, era cumplit. Am servit mâncarea, eram ospătar”

În noiembrie 2020, Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la FCSB, în vara anului 2011.

Adrian Mititelu, prin intermediul secretarului general, Gigel Preoteasa, ar fi încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al lui Mihai Costea, în condiţiile în care în timpul executării silite clubul „nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiţia constituirii unei garanţii la nivelul sumei poprite sau cu condiţia virării contravalorii indemnizaţiei de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal”, au susţinut procurorii.

Ulterior, în baza acordului, Adrian Mititelu ar fi încasat 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceiaşi zi la indicaţia sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei), bani din care, în aceiaşi zi, s-au efectuat ulterior mai multe plăţi, potrivit DNA.

Din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaţilor clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlată prin interpuşi de Adrian Mititelu. Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferaţi în contul pus la dispoziţie de organul fiscal.

Citeşte şi: Cine este adevăratul patron, în acte, al lui Sepsi. Este unul dintre cei mai bogaţi maghiari şi prieten cu premierul Viktor Orban

„În Craiova, în penitenciarul de maximă siguranţă, e foarte greu. Mai ales pentru mine, care nici nu ştiam cum arată un arest. Părea un vis. Era pandemie când am fost încarcerat. În prima noapte am fost dus pe o secţie de maximă siguranţă, unde sunt încarceraţi cei care comit fapte grave, omor. Am stat în camere mici, timp de 15 zile. A fost cumplit.

Am stat într-o celulă de 3×3. Toţi de acolo ţipau, urlau. Unii râdeau, alţii mă încurajau, unii mă înjurau. Făceau glume «Gata, te-a băgat Olguţa la închisoare».

Eu tot credeam că se întâmplă ceva şi nu rămâne sentinţa. Toţi avocaţii erau optimişti. După câteva luni m-am obişnuit şi am luat-o ca atare. Îmi era teamă că echipa nu rezistă. Nici pentru Adiţă nu a fost uşor, avea 23 de ani şi jumătate.

M-am gândit să scriu o carte. Dar nu pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 20 de zile. Am multe de scris. M-am gândit la un titlu «50 de ani în fotbal». În detenţie, iniţial serveam mâncarea. Eram ospătar. Primeam mâncarea de la bucătărie şi le-a puneam deţinuţilor în farfurie.”, a spus Adrian Mititelu la Gsp.

Citeşte şi: Decizia radicală luată de Oana Lis. Are legătură cu soţul ei, Viorel: „Am dus verigheta la amanet”